Catalunya Diari

L'aeroport de Lleida-Alguaire arriba als 25.000 passatgers aquesta temporada d'hivern

L'aeroport de Lleida-Alguaire arriba als 25.000 passatgers aquesta temporada d'hivern| Redacció - Fotografia: ACN

 

L’aeroport de Lleida-Alguaire tanca aquest diumenge la temporada d’hivern amb un balanç de passatgers que arriba als 25.000 —a l’espera de la confirmació dels vols d’anada i tornada d’aquest mateix diumenge—, xifra que consolida la instal·lació com a destinació principal per arribar als Pirineus. 

L’activitat comercial de l’aeroport augmenta durant la temporada d’hivern però es treballa també per implementar altres usos la resta de l’any, especialment els referents a la mateixa activitat industrial que genera la instal·lació: logística, transport i manteniment.
 
El touroperador Neilson va començar la temporada el 20 de desembre amb quatre vols setmanals cada diumenge procedents de Manchester, Birmingham i dos de Londres- Gatwick. Finalitza aquest diumenge amb els darrers dos avions procedents de l’aeroport londinenc. Durant aquest període ha portat a l’aeroport d’Alguaire gairebé 20.000 passatgers (anada i tornada). Neilson ha usat l’aeroport durant 17 diumenges. D’aquests, només el 27 de desembre hi va haver una incidència per boira. Els avions els van redirigir a l’aeroport de Reus.
 
2.000 turistes israelians
D’altra banda, Arkia, la companyia de touroperació israeliana, va iniciar els vols d’hivern el 15 de gener, amb un vol a la setmana i la va finalitzar el 25 de març. Durant aquest període ha transportat més de 2.000 turistes israelians per visitar el territori i anar a esquiar. Són visites d’una setmana de durada.
 
Finalment, Airnostrum ha continuat amb els seus vols a Palma de Mallorca els divendres i diumenges. Aquesta temporada d’hivern ha dut 3.020 viatgers.
 
La gran majoria de passatgers tenen com a destinació final Andorra, amb paquets de viatge d’una setmana. Baqueira-Beret també és una de les destinacions d’esquí.Comentaris

envia el comentari