Catalunya Diari

L'atur augmenta en 1.974 persones el mes de octubre

L'atur augmenta en 1.974 persones el mes de octubre| Redacció - Fotografia: Laura Biela

Les dades del Ministerio de Empleo constaten que el mes d’octubre han augmentat els aturats a Lleida en 1.974, un 7,23% més que el mes passat. La xifra global d’aquest darrer mes és de 29.291 aturats, una dada que torna a apropar-se als 30.000 aturats.

Des d'UGT-Terres de Lleida volen recordar que, com el sindicat ja advertia a l’estiu davant els bons auguris del govern estatal, l’atur no ha parat de créixer i, únicament a l’estiu, no va pujar tan a causa de l’estacionalitat i temporalitat del mercat de treball lleidatà. El passat mes d’agost el nombre d’aturats era de 26.306, però, malauradament, tanquem aquest octubre amb 29.291.

La majoria de pèrdues de llocs de treball s’han produït en el sector serveis (1.228) i en l’agricultura (687). També, torna a ser preocupant que en un àmbit com el de les terres de Lleida 2.099 joves menors de 25 anys no trobin feina i continuïn a les llistes del SOC. Igualment, perillosa és la xifra de 13.216 persones que, estan inscrites al SOC, però que no cobren cap tipus de prestació social. Cal recordar, que aquesta xifra és, en realitat, superior, ja que hi ha molts lleidatans que ja no figuren ni a les llistes d’aquest servei d’ocupació a causa de la desesperació de no trobar feina.

La UGT-Terres de Lleida continua denunciant la ineficàcia de les polítiques d’ocupació endegades pel govern de l’Estat. També, la inutilitat d’una reforma laboral que no ha fet més que augmentar la temporalitat, estacionalitat i precarietat al mercat de treball. Per tant, el sindicat n’exigeix la seva retirada. També, una reforma a fons del SOC i la reactivació de les polítiques actives d’ocupació, que comencin per un assessorament i seguiment exhaustiu d’aquelles persones, com aturats de llargada durada, etcètera.


Comentaris

envia el comentari