Catalunya Diari

Les estacions d'esquí tanquen una campanya de Nadal "positiva" tot i la falta de nevades

Les estacions d'esquí tanquen una campanya de Nadal "positiva" tot i la falta de nevades| ACN - Fotografia: Boí Taüll

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tanquen una campanya de Nadal positiva malgrat la falta de nevades. Els complexos han venut uns 220.000 forfets, per sobre de les previsions. L'ocupació ha quedat més frenada, excepte per Cap d'Any, quan va arribar al 95%.

L'afluència turística en general s'ha concentrat per Cap d'Any en contrast amb uns primers dies de Nadal "molt fluixos", perquè la majoria d'establiments han tancat. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l'anticicló que ha allunyat les nevades del Pirineu ha fet anul·lar algunes reserves i l'ocupació global des del 26 de desembre fins aquest pont de Reis s'ha quedat al 70%, cinc punts menys del previst.

El nombre de forfets venuts per aquestes dates se situa per sobre dels 220.000, un 10% per sobre de les previsions fetes inicialment. El resultat d’enguany representa també un increment en la venda de forfets d’un 10% respecte la temporada anterior i un 5% més també respecte el resultat obtingut en aquest mateix període de temps la temporada 2014-2015, quan es van vendre 200.000 i 210.000 forfets, respectivament.

Durant aquest període de festes de Nadal, al conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida prop de 100.000 turistes s’han allotjat en establiments de turisme reglat i han generat unes 220.000 pernoctacions. A aquestes xifres s’han de sumar les segones residències, que també han tingut força activitat en aquest període festiu.

Degut a com s’han escaigut enguany al calendari aquestes festes nadalenques s’ha pogut establir diferents nivells d’ocupació d’acord amb la tipologia dels establiments d’allotjament turístic i amb el seu àmbit geogràfic.

Bons resultats a les pistes
De les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, totes han estat obertes al públic llevat de la mixta de Tavascan i la de nòrdic de Virós-Vallferrera, que només ho han fet per a usos turístics, tal com ja va succeir pel llarg pont de la Constitució i la Puríssima.

Malgrat la falta de precipitacions de forma natural per aquestes festes de Nadal, un fenomen que està afectant tots els centres hivernals d’arreu d’Europa, les estacions d’hivern del Pirineu de Lleida han pogut mantenir unes bones condicions per a la pràctica de l’esquí gràcies a la bona gestió feta pels treballadors de les estacions en la preparació de les pistes i a les baixes temperatures d’aquests dies per a la producció de neu nova amb els 1.380 canons de nova generació.

Val a dir que enguany les estacions d’esquí de Port del Comte, Boí Taüll i les dues del Pallars han incrementat considerablement els resultats de la campanya anterior. La temporada passada el complex de Port del Comte només va poder obrir la zona de debutants. Les estacions de Port Ainé i Espot Esquí han incrementat la venda de forfets en un 45% respecte a l’any anterior i Boí Taüll també ha augmentat considerablement la venda de forfets respecte la temporada anterior. Baqueira Beret s’ha situat per sota de les darreres dues temporades, malgrat l’esforç realitzat per mantenir l’estació en bones condicions per a l’esquí.

Cal destacar també el bon resultat de les estacions d’esquí nòrdic que durant tot aquest període festiu de les vacances de Nadal, Cap d’any i Reis han venut un total de 8.769 forfets, dels quals 6.069 han estat d’esquí i altres 2.700 de raquetes. Els dies que han tingut una major afluència de públic han estat els dies 28 i 29 de desembre i el 7 de gener, a l’endemà del dia de Reis.

Al marge de la pràctica de l’esquí i de les activitats relacionades amb la neu, molts altres turistes han visitant tant les comarques del Pirineu com les de Plana atrets en aquesta època de l’any per la perspectiva de passar uns dies de descans en contacte amb la natura, tot descobrint la gran oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia, practicant el turisme actiu, descobrint alguna de les moltes rutes turístiques que s’ofereixen i assaborint els millors plats de la cuina de Lleida elaborats amb productes autòctons.


Comentaris

envia el comentari