Catalunya Diari

Les exportacions a la demarcació de Lleida creixen un 3,4% i assoleixen els 826 milions d’euros entre gener i juny

Les exportacions a la demarcació de Lleida creixen un 3,4% i assoleixen els 826 milions d’euros entre gener i juny| ACN - Fotografia: Subdelegació de Govern de Lleida (Arxiu)

 

Les exportacions a la demarcació de Lleida creixen un 3,4% i assoleixen els 826 milions d’euros entre gener i juny, segons ha informat aquest divendres el Ministeri d’Economia i Competitivitat. Igualment, les importacions a les comarques lleidatanes arriben als 448 milions i cauen un 2,5%. 

Per la seva banda, les exportacions de les empreses catalanes han crescut un 2% entre gener i juny i han marcat un nou rècord en la sèrie històrica. Així, les vendes de mercaderies les companyies catalanes a l’exterior lideren la classificació a l’Estat i concentren ja el 25,4% de totes les exportacions de l’economia espanyola durant el primer semestre de 2016.
 
A nivell espanyol, les exportacions també han fixat un nou rècord en la sèrie històrica en créixer un 2,3% durant el primer semestre i han assolit un import de 128.041,2 milions d’euros. Les importacions espanyoles, per la seva banda, han caigut un 0,5%, fins als 135.919,5 milions d'euros.
 
Concretament, les exportacions catalanes han assolit els 32.540 milions d’euros, una xifra que representa el 25,4% del total de vendes a l’exterior de tot l’Estat espanyol. De fet, el creixement de les exportacions catalanes ha estat superior al de la mitjana de la Unió Europea (-0,8%) i al de països com Alemanya (+1,5%), França (-1,2%) i el Regne Unit (-5,3%).
 
Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, els sectors que han actuat com a tractors de les vendes a l’exterior de Catalunya en aquest període han estat els productes químics, que han assolit els 8.620 milions d’euros (un 26,5% del total de les exportacions catalanes amb un creixement de l’1,4% interanual) i els béns d’equip (6.170 milions d’euros, creixement 15,8%).
 
En el període acumulat gener-juny, en comparació amb el primer semestre del 2015, les exportacions han registrat creixements a Barcelona (3%), Girona (0,9%) i Lleida (3,4%), mentre que a Tarragona s’ha registrat un descens del 4,2%: 
 
Pel que fa al juny, les exportacions catalanes han crescut un 2,6% en termes interanuals i han assolit els 5.812 milions d’euros, la xifra més elevada de la sèrie històrica en un mes de juny. Per sectors, destaca el creixement dels bens d’equip (+23,9%) i l’automòbil (+5,8%).


Comentaris

envia el comentari