Catalunya Diari

Les vendes en automòbils als certamens de Fira de Mollerussa superen els 7,5 milions d'euros

Les vendes en automòbils als certamens de Fira de Mollerussa superen els 7,5 milions d'euros| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

 

Fira de Mollerussa ha superat per segon any consecutiu la xifra dels 7’5 milions d’euros, concretament 7.541.497 euros, pel que fa a l’import del volum de negoci anual en vendes de cotxes, nous i d’ocasió, a les tres fires en què el sector automobilístic hi és present (Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor). La xifra assolida aquest 2015 supera lleugerament la de l’any passat, quan es va tancar amb 7.531.803 euros. Pel que fa a unitats, el sector va vendre als tres certàmens de la capital del Pla d’Urgell un total de 444 cotxes. 

El director de l’ens firal, Poldo Segarra, ha fet públiques aquestes dades de tancament d’any amb motiu del sorteig de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc de la passada 21a edició de l’Autotardor, celebrada el darrer cap de setmana d’octubre, i la qual va assolir la seva millor xifra històrica en operacions realitzades, amb la venda de 112 vehicles, per una suma d’1.379.782 euros, la qual supera en gairebé 300.000 euros la de l’any passat malgrat que només s’han venut dos cotxes més (l’any 2014 es van tancar 110 transaccions). Aquests resultats confirmen les bones expectatives amb les quals es va cloure el certamen així com l’observació que el nivell, qualitat i preus dels vehicles exposats eren superiors als d’anteriors edicions, segons ha manifestat el director.
 
L’import assolit en aquesta convocatòria per l’Autotardor esdevé així mateix, i amb les dades que es disposen des del 1999, el seu segon millor volum de negoci després del l’any 2006, el qual va ser de 1.472.613 euros. En aquest sentit, Segarra ha dit que les dades d’enguany confirmen la recuperació de les vendes en els darrers anys pel que fa al sector d’ocasió, deixant de manifest que “hi ha moviment econòmic”. Segons el director, el bon tancament d’aquest certamen ha permès mantenir i fins i tot superar la xifra global anual dels 7,5 milions d’euros del sector a les tres fires, després que el mal temps fes disminuir les vendes al Saló de l’Automòbil de la passada Fira de Sant Josep.
 
Pel que fa a la mitja del preu de cotxe venut en aquesta convocatòria de l’Autotardor, l’import ha pujat enguany als 12.319 eruos, gairebé 2.000 més que el de l’any passat, i dada a destacar, ja que des de l’any 2008 que aquesta mitja es situava en els 10.000 euros. A aquesta dada ha contribuït el fet que gairebé el 50% dels cotxes venuts enguany han tingut un preu superior als 12.000 euros. 
 
Pugen els compradors de Tarragona i de fora de Catalunya
Respecte a la procedència dels compradors també d’aquest certamen, hi ha un creixement a fora de la demarcació de Lleida amb un percentatge del 15% del total de les vendes, pel 9% del de l’any passat. Destaca sobretot l’augment d’operacions tancades de Tarragona i d’Osca. Per percentatges, els compradors van ser: 11% de Mollerussa, 18% de la resta del Pla d’Urgell, 11% de Lleida capital, 45% d’altres punts de Lleida, 5% de Barcelona, 4% de Tarragona i 6% de fora de Catalunya. 
 
Altra de les dades de les butlletes corresponents als cotxes venuts es refereix al cotxe més car venut en aquesta edició del certamen i que va ser un Mercedes Classe E per 30.500 euros, mentre que el més econòmic va estar un Opel Combo per 1.200 euros. 
 
Així mateix, pel que fa a les compres per dies, el diumenge va ser la jornada de més transaccions amb 59 cotxes venuts, el que representa el 53% del total.


Comentaris

envia el comentari