Catalunya Diari

Lleida guanya un 60% més de turistes estrangers

Lleida guanya un 60% més de turistes estrangers| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaD’aquesta manera, el nombre de viatgers que arriben en AVE i el nombre de persones que pernocten a la ciutat de Lleida s’incrementen en un 9,5% i un 22% respectivament. A més a més, el nombre de visitants estrangers que utilitzen els hotels de la ciutat de Lleida s’incrementa en un 60% en la primera meitat de 2014.


Larrosa ha atribuït aquestes dades positives a un conjunt divers de factors. En primer lloc, l’alcalde accidental ha assenyalat l'esforç que realitza l'Ajuntament de Lleida per captar i posicionar la ciutat com a destinació turística d’interior -amb un augment del pressupost en política turística del 7%-, i, també, el treball per establir sinèrgies amb la resta del territori lleidatà, amb iniciatives turístiques conjuntes de gran èxit com la Ruta del Vi de Lleida.

D’altra banda, també cal assenyalar que el turisme internacional segueix avançant al territori lleidatà i que també creix la motivació general per visitar productes turístics alternatius davant dels tradicionals. En aquest sentit, ha destacat que “Lleida està obtenint els seus fruits després d’uns anys en què s’ha especialitzat en turisme cultural, patrimonial i gastronòmic d’una banda, i turisme de negocis i esdeveniments de l’altra”.

Turisme de Lleida utilitza principalment dos indicadors per avaluar els fluxos turístics a la ciutat de Lleida: les dades d’entrades i sortides amb AVE i els viatgers i pernoctacions en hotels a Lleida.

1- Dades AVE
En els primers set mesos de 2014, han utilitzat l’AVE uns 279.145 viatgers, el que suposa un 9,52% més de viatgers que en el mateix període de 2013. La mitjana diària d’usuaris durant el 2014 ha estat de 1.317 viatgers. En aquest sentit cal destacar que es consolida la tendència positiva a l’alça, ja que des de març de 2013 s’acumulen 17 mesos amb increment en el nombre de viatgers. Pel que fa al període d’estiu -que inclou els mesos de juny i juliol- hi ha un increment d’usuaris de 6.212, que suposa un 8,7% més que 2013. El millor mes ha estat juny, amb un creixement del 11,3%, mentre que juliol ha crescut un 6,7%.

2- Viatgers i pernoctacions a Lleida
2.1- Viatgers
El nombre de turistes que han pernoctat a Lleida durant la primera meitat de 2014 s’ha incrementat un 22,31% respecte el mateix període de l’any anterior, un fet que es confirma la tendència positiva a l’arribar ja a quatre trimestres consecutius de creixement. Cal destacar que s’ha augmentat especialment el nombre de turistes estrangers, gràcies en part als esdeveniments de caràcter professional –congressos, jornades i convencions- que han tingut lloc a la ciutat en el que portem d’any. En aquest sentit, el responsable de Turisme de Lleida de la Paeria ha remarcat, molt especialment, l’espectacular creixement del nombre d’arribades de turistes estrangers a Lleida, que s’ha incrementat en un 60% en el primer semestre de l’any.

El responsable de Turisme de Lleida també ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el mercat domèstic ha aconseguit trencar les tendències negatives i també creix el primer semestre de l’any a Lleida, en aquest cas un 15,25%.

2.2- Pernoctacions
Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística, les pernoctacions hoteleres a Lleida el primer semestre de l’any creixen en un 22,28%, fins assolir la xifra de 140.575. Pel que fa a l’origen, en els primers mesos de l’any cal destacar l’increment en les pernoctacions de turistes estrangers, que es correspon amb l’augment d’arribades d’aquest tipus de turisme, que han passat de 18.714 a 30.559, el que suposa un creixement del 63%. Per altra banda, el turisme nacional passa de 96.249 pernoctacions a 110.016, amb un increment del 14,30%.

3- Avanç de la temporada d’estiu 2014
La temporada turística d’estiu a Lleida demostra també una bona activitat en els espais patrimonials de la ciutat. La Seu Vella de Lleida es manté com a primer recurs turístic de la ciutat amb 12.773 visitants en el que portem d’estiu, amb un increment del 15,47% respecte a l’estiu passat. La resta de museus i monuments de Lleida incrementen també la seva activitat, destacant el Museu de Lleida, que durant el període estival ha rebut un 53% més de visitants i, també, el Castell de Gardeny, que rep un 32% més de turistes.

4- Novetats estiu 2014
4.1- Rutes guiades per la ciutat
El nombre de participants en visites guiades a Lleida durant l’estiu també ha registrat un considerable ascens, multiplicant per quatre el nombre de participants respecte l’estiu passat.

4.2- Tren turístic del Centre Històric
Fruit de la col·laboració público-privada Lleida, ha estrenat aquest estiu el nou servei turístic amb el tren del Centre Històric, que juntament amb el bus turístic i l’Oficina de Turisme de Lleida es consoliden amb un alt nivell d’ús per part de visitants i residents. Els serveis de l’Oficina de Turisme han estat utilitzats durant el període estival per unes 4.001 persones de fora de Lleida, una xifra que suposa un increment del 8,11% respecte al mateix període de l’any anterior. El Bus Turístic manté l’ocupació registrant una mitjana de 90 viatgers diaris entre els mesos de juny i juliol. I, finalment, el tren turístic del Centre Històric, inaugurat el passat 18 de juliol, ha registrat des de la seva posada en funcionament uns 1.600 viatgers.


Comentaris

envia el comentari