Catalunya Diari

Lleida perd una mitjana de 7 autònoms cada dia

Lleida perd una mitjana de 7 autònoms cada dia| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 En aquest sentit, el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) continua oferint xifres negatives, amb la pèrdua, en el conjunt de Catalunya, de 1.917 treballadors per compte propi durant el febrer. Per la seva banda, l’Estat Espanyol tanca el mes amb una pèrdua neta total de 11.119 treballadors i treballadores per compte propi, un -1,6%. La pèrdua total d’autònoms a Espanya durant la crisi ha estat de més de 600.000 i, per primera vegada, després de 60 mesos de pèrdues continuades, baixa dels tres milions d’afiliats al RETA.
 
Pel que fa a Catalunya, ha tancat febrer amb 514.680 autònoms, el que representa un descens de 1.917. D’aquests 514.680 autònoms, 39.812 corresponent a la província de Lleida. La pèrdua d’autònoms catalans representa el 17,2% del total de l’Estat. El gruix de l’ocupació autònoma destruïda es concentra a Barcelona (-1.206), seguida de Tarragona (-211), Lleida (-192) i Girona (-309).
 
La UGT-Terres de Lleida denuncia que la crisi actual i les "mesures equivocades" dels governs amb els autònoms estan augmentant més que mai la desaparició d’aquest tipus de treballadors a les Terres de Lleida, en les quals, des de sempre, no s’havia destruït mai tant emprenedor. Els principals factors que han contribuït a la destrucció de treball autònom són l’eliminació de programes per a la creació i foment de l’autoocupació, la manca de finançament per a projectes empresarials, l’elevada ràtio de morositat de l’Administració i entre empreses i l’excés de burocràcia i la manca d’agilitat en la creació d’empreses. Per aquest motiu, la CTAC – UGT de Catalunya demana la posada en marxa, de manera urgent, de la Llei d’emprenedoria anunciada tant pel Govern de l’Estat com pel Govern de la Generalitat.
 
33.217 aturats a Lleida
Per una altra banda, Lleida tanca el mes de gener amb 33.217 aturats, 243 més que en el mes de gener. Es tracta, d’un nou mes, d’una tendència negativa a la qual està contribuint-hi especialment la reforma laboral. Dels 243 aturats més, la majoria provenen del sector serveis i, aquesta vegada, també de l’agrícola.
 
La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Rosa Palau, continua demanant a administracions i empresariat local la celebració d’una cimera per pactar noves actuacions que puguin crear ocupació en àmbits com el de l’agroalimentació o el del comerç.Comentaris

envia el comentari