Catalunya Diari

Lleida prepara el primer Meeting Point per enllaçar ofertes de feina amb demandants d’ocupació

Lleida prepara el primer Meeting Point per enllaçar ofertes de feina amb demandants d’ocupació| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida acollirà el proper 24 de novembre el primer Meeting Point per enllaçar ofertes de feina amb demandants d’ocupació, en el marc de la iniciativa Lleida TalentLAB, un programa dels projectes innovadors i experimentals del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Institut Municipal d’Ocupació.

L'objectiu final és inserir laboralment a les persones, preferiblement majors de 30 anys, en situació d'atur mitjançant la formació en competències transversals i l'ús de metodologies en d'innovació social. El 60% de les persones que participen al Lleida TalentLab s’insereixen al mercat laboral.
 
El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, ha assistit a la presentació d'aquesta última acció dins del programa Lleida TalentLab, en la qual es posarà en pràctica la metodologia 'speed networking' per tal d’enllaçar ofertes de feina amb demandants d’ocupació. Es realitzaran diferents rondes d’entrevistes de feina de tres minuts de durada amb demandants d’ocupació que compleixin el perfil professional que cada empresa hagi sol·licitat. Peris ha valorat molt positivament aquest tipus d’iniciatives "perquè representa una nova oportunitat de posar en contacte la demanda real i les ofertes de feina". 
 
Les accions que es duen a terme dins del programa Lleida TalentLAB són:
- Dispositiu d'intermediació laboral: sessions individuals.
- Formació per a l'ocupació: formació en competències transversals bàsiques (autoconfiança, treball en equip, fortaleses i debilitats, esperit crític).
- Mentoratge: sessions a càrrec de personal de recursos humans sobre el mètode de selecció per valors i processos de selecció. 
- Meeting point: trobada final entre empreses i demandants d'ocupació per facilitar la cassació entre ofertes de feina i perfils dels participants. S'inclou la possibilitat de realitzar pràctiques no laborals a empreses.
 
15 empreses i 70 persones ja inscrits
La sala Alfred Perenya acollirà el Meeting Point. Serà una jornada totalment dinàmica per contactar les ofertes que sorgeixen del mercat laboral i les persones demandants d’ocupació. Hores d’ara, ja hi ha confirmada la participació de 15 empreses i unes 70 persones demandants de feina.
 
El programa de la trobada serà el següent:
- 09.45 hores: Obertura de portes i inscripcions.
- 10.00 hores: Benvinguda.
- 10.20 hores: Speed networking.
- 11.00 hores: Pausa.
- 11.20 hores: Conferència: “L’actitud a l’empresa: una eina de productivitats”, a càrrec de David Jorba.
- 12.30 hores: Cloenda de la jornada.
 
La iniciativa compta també amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra, el Consell Comarcal de les Garrigues, la Paeria de Cervera, l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, l’Ajuntament de la Granadella, l’Ajuntament de Tàrrega i GlobaLleida. 


Comentaris
Oscar Santiago del Pozo
No se com confirmar si he fet correctament la meva inscripció

envia el comentari