Catalunya Diari

Lleida registra 748 aturats menys al mes de desembre

Lleida registra 748 aturats menys al mes de desembre| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.comA Lleida hi ha actualment 30.571 aturats. La UGT-Terres de Lleida es mostra cautelosa davant aquesta lleugera baixada de l’atur, ja que, com va passar els mesos d’estiu, les dades poden tornar a ser un ‘miratge’ que amaguen la crua realitat: que no es crea nova ocupació.

Això es constat amb el fet que dels nous contractes la majoria segueixen essent temporals i, fins i tot aquests, pugen un 18% respecte a fa un any. La reforma laboral continua propiciant la temporalitat i la precarietat, d’això no hi ha dubte segons confirmen les dades.

Pel que fa als beneficiaris de les prestacions, es torna a confirmar la dramàtica situació per la qual passen 9.566 lleidatans que estan inscrits a les oficines del S.O.C. i que ja no reben cap tipus de prestació. La xifra de desocupats sense prestació és molt més alta, donat que no apareixen els lleidatans que ja no estan ni inscrits en aquestes oficines.

En conclusió, la UGT-Terres de Lleida segueix sol·licitant la retirada d’una reforma laboral que ha demostrat que no crea nova ocupació i que només propicia la precarietat i temporalitat, provocant ‘miratges’ com els del passat estiu i l’actual hivern.


Comentaris

envia el comentari