Catalunya Diari

Lleida registra la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants

Lleida registra la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants| ACN - Fotografia: Boí Taüll / ACN

Les comarques de Lleida han registrat la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants. A les zones pròximes a les estacions d'esquí s'ha penjat el cartell de complet gràcies a les nevades d'última hora que han permès als aficionats gaudir d'unes bones condicions de neu.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que fins aquest Dilluns de Pasqua s'arribarà als 120.000 forfets venuts entre l'esquí alpí i el nòrdic, 5.000 més dels previstos inicialment. El final de la temporada hivernal també ha coincidit amb l'arrencada de la campanya d'esports d'aventura i el bon temps també ha convidat els turistes a gaudir de les activitats a l'aire lliure com el senderisme o la pràctica de la BTT. A les comarques de la plana les cases de turisme rural també han omplert un 95% de les places. Segons el Patronat, l'impacte econòmic que han deixat els visitants al territori supera els 30 milions d'euros.Aquest diumenge és l'últim dia que estarà oberta l'estació de Tavascan. La resta de complexos tancaran la temporada diumenge que ve, 3 d'abril, excepte Espot i Port Ainé, que finalment allargaran la temporada fins el 10 d'abril. El calendari ha afavorit aquest any l'ocupació al Pirineu i a la plana de Lleida, ja que quan la Setmana Santa cau al mes de març la competència de la platja és molt menor. A més, es dóna la circumstància que les nevades tardanes han propiciat que les millors condicions de la neu s'hagin registrat precisament en aquest final d'hivern i inici de primavera.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, ha destacat que gràcies sobretot al bon temps els visitants previstos –més de 75.000- han allargat la seva estada amb més pernoctacions, de manera que de mitjana haurien passat a Lleida fins a tres nits.

Les altes ocupacions es registren a tot tipus d'establiments. Segons Alegre, els càmpings de la Noguera també freguen el cent per cent i els bungalous s'han omplert a tot el territori. També ha estat pràcticament impossible trobar places disponibles a les cases de turisme rural. La presidenta de la Federació que les agrupa, Núria Ferrando, ha afirmat que estan "molt satisfets". Explica que la majoria dels clients han passat tres nits a les cases, o bé de dijous a diumenge o de divendres a dilluns. Ferrando ha remarcat sobretot la meteorologia favorable que ha permès “gaudir de l'esquí i de la resta d'activitats relacionades amb la neu com raquetes o trineus i també d'altres activitats paral·leles a les cases”. De fet, assenyala que cada vegada es demanen més activitats complementàries de manera que “tothom en la mesura del possible estem lligant coses amb el territori i està funcionant bé”.

A banda dels del Pirineu, que són els més demandats, grups d'amics i famílies han omplert també els allotjaments rurals de la plana, on s'ha arribat a ocupacions del 95% segons la presidenta de la Federació de Turisme Rural.. Els visitants s'han interessat per l'oleoturisme de les Garrigues o la Ruta del Vi i també han aprofitat per visitar punts d'interès com l'estany d'Ivars i Vila-Sana (Pla d'Urgell) o el turó de la Seu Vella de Lleida, on hi ha hagut fins i tot cues per assistir a les visites guiades al conjunt monumental. Les empreses de turisme actiu com ara Cervera Aventura, a la Segarra, també han organitzat activitats com ara partides de 'paintball' o descensos de barrancs.

Les cases de turisme rural de Lleida ja comencen a rebre reserves per la pont de la segona Pasqua i el de Sant Joan.Comentaris

envia el comentari