Catalunya Diari

Lleida, seu del Congrés Mundial de la Pera Interpera

Lleida, seu del Congrés Mundial de la Pera Interpera| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida / Diputació de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Mercats, Rafael Peris, han donat aquest matí la benvinguda a Lleida als assistents al congrés, que es celebra a la Llotja de Lleida. El director-gerent d’Afrucat, Manel Simon, i el vicepresident de l’Assemblea de les Regions Europees de Fruites i Hortalisses, Luciano Trentini, han agraït l’hospitalitat de la ciutat i la bona disposició per acollir el congrés, alhora que han donat les gràcies al paer en cap per les seves darreres mostres de solidaritat amb la ciutat de Ferrara.
 
El paer en cap ha destacat que Lleida és la zona fruitera de peres més important de Catalunya i una de les més importants de tot l’Estat Espanyol, concentrant aproximadament el 97% de la producció catalana i el 51% de la producció espanyola. Avui en dia, segons Àngel Ros, "la competitivitat i internacionalització de les explotacions agràries és fonamental, i el fet de realitzar a Lleida el Congrés Mundial de la Pera denota la nostra capitalitat en el sector de la fruita dolça".
 
A l'acte, també ha participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui ha fet referència durant la seva intervenció a l'agricultura de regadiu de les comarques de Lleida i, concretament, a la producció de fruita dolça. Finalment, la Diputació ha obsequiat els membres de la delegació, una trentena de persones procedents de diferents països, amb material de promoció de l’oferta turística de les comarques de Lleida.


Comentaris

envia el comentari