Catalunya Diari

Lleida va registrar l'any 2015 un increment de viatgers del 2,9% i del 4,9% en les pernoctacions

Lleida va registrar l'any 2015 un increment de viatgers del 2,9% i del 4,9% en les pernoctacions| Text i fotos: ACN

 

El nombre viatgers que van passar l'any 2015 pels hotels, cases rurals, apartaments i càmpings de la demarcació de Lleida va arribar als 1.011.700 (el 2014 van ser 983.400), mentre les pernoctacions van assolir la xifra de 2.474.200 (l'any anterior van ser 2.359.600), segons les dades de l'estudi que porta a terme la Càtedra de Turisme Interior i de Muntanya de la Universitat de Lleida (UdL).

Aquests resultats -que no inclouen els viatgers que s'allotgen en segones residències o en habitatges d'amics o familiars- representen un creixement respecte a l'any anterior del 2,9% en el cas dels viatgers i del 4,9% en el de les pernoctacions. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida qualifiquen de "força positives" aquestes dades ja que "confirmen la tendència dels darrers anys a la recuperació i la superació de l'impacte de la crisi econòmica sobre el turisme lleidatà".
 
L'estudi de la Càtedra de Turisme que elabora la UdL amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida indica que un dels trets més significatius ha estat el bon comportament dels turistes estrangers que es van allotjar en establiments de pagament, que van créixer un 5,8%, mentre els turistes catalans i els procedents de la resta de l'estat espanyol ho van fer un 2,4%. En conjunt, el creixement va ser del 2,92%. L'estada mitjana als establiments turístics de pagament lleidatans va ser de 2,4 dies. Pel que fa als hotels, l'estada mitjana va ser de 2,2 dies; de 3,3 als càmpings; de 2,6 dies a les cases rurals, i de 3,2 dies als apartaments. 
 
Des de l'òptica territorial, el treball destaca clarament la dinàmica de l'ocupació a la Val d'Aran, amb un creixement dels viatgers del 4,6%, així com l'increment del 3,6% registrat als Pirineus lleidatans. L'estudi incideix en què aquesta dinàmica positiva s'ha manifestat tant a l'hivern com a l'estiu. Pel que fa a la plana de Lleida, el volum de viatgers allotjats en establiments de pagament va créixer un 0,9%.
 
Per tipologies d'allotjament, destaca el notable dinamisme demostrat pels apartaments, amb un creixement dels viatgers del 28,4%, tot i que són també importants els valors aconseguits al turisme rural, amb un increment del 7,1%, i als càmpings, amb un 6,4%. Pel que fa als hotels, hostals i pensions, els viatgers van créixer un 0,7%.Comentaris

envia el comentari