L'ocupació turística al Pirineu pel pont del Pilar podria arribar al 80%

L'ocupació turística al Pirineu pel pont del Pilar podria arribar al 80%| RedaccióLa bona climatologia de què hem gaudit durant els darrers dies; la revifada de la campanya de bolets; la celebració de diferents jornades gastronòmiques, fires i un gran nombre d'activitats arreu del territori del 12 al 14 d'octubre, i la pràctica d'activitats a l'aire lliure en contacte directe amb la natura en la recta final de la temporada dels esports d'aventura i de turisme actiu són alguns dels al·licients que el visitant pot aprofitar durant aquest llarg pont de tardor al conjunt de les comarques de Lleida.

D'acord amb les reserves fetes fins ara, l'ocupació turística per a aquest llarg cap de setmana de la festivitat del Pilar a les zones turístiques de la demarcació de Lleida es podria situar al voltant del 80%, tot i que aquestes dades que es poden veure afectades segons la meteorologia, principalment en el sector del càmping, en la modalitat d'acampada i en les activitats de turisme actiu i d'esports d'aventura.

Per sectors, els establiments d'hoteleria, principalment a la zona del Pirineu, preveuen una mitjana d'ocupació entre el 80 i el 85%. Una ocupació alta, tot i que s'ha de tenir present que per aquestes dates gairebé un 40% de l'oferta d'hoteleria de la demarcació de Lleida es troba tancada en espera d'obrir de cara a la temporada d'hivern. Els establiments d'hoteleria que romanen oberts al públic ofereixen preus molt ajustats i competitius per atreure els visitants durant aquest llarg pont del Pilar, segons diverses fonts del sector.

Pel que fa al sector del càmping, es preveu que l'oferta de bungalous tingui una ocupació mitjana del 90% i fins i tot en alguns casos pot arribar a fregar la plena ocupació. En canvi, per a les places d'acampada en el conjunt dels càmpings de la demarcació de Lleida es preveu una ocupació al voltant del 25%, i segons la climatologia aquest percentatge es podria veure afectat. Finalment, el sector del turisme rural en el conjunt de la demarcació de Lleida també preveu una bona ocupació, que es podria situar al voltant del 80% en tota la demarcació. Tots els sectors coincideixen a qualificar de bones les previsions per a aquest pont del Pilar pel que fa a les ocupacions, si bé només representaran dues nits de pernoctacions i en casos molts esporàdics de tres nits.

D'altra banda, per aquest pont moltes segones residències estaran ocupades i la seva activitat també representarà un impuls al sector turístic i comercial de les comarques de Lleida.

El pont del Pilar, a mitjan octubre, també acostuma a posar el punt final a la temporada de turisme actiu i esports d'aventura, principalment pel que fa a les activitats de riu a la comarca del Pallars Sobirà. El conveni per la regulació del cabal d'aigua al Noguera Pallaresa per a les activitats de riu entre la companyia hidroelèctrica i les empreses de turisme actiu finalitza precisament el 15 d'octubre, data que es dóna per finalitzada la temporada. El sector del turisme actiu també preveu que aquest serà un bon pont pel que fa a les activitats contractades, atès que fins ara ha rebut un nombre elevat de reserves. El sector només està pendent que la meteorologia no perjudiqui les bones previsions fetes per al pont.

Un pont amb molta activitat
El pont del Pilar disposa a les comarques de Lleida d'una oferta molt àmplia d'activitats festives de diferents àmbits adreçades a tots els públics, a més dels centenars de boletaires afeccionats que es desplaçaran als boscos a buscar bolets aprofitant la revifada de la campanya gràcies a les pluges caigudes al final de setembre, la qual cosa permetrà als restauradors i als hotelers de les comarques de muntanya lleidatanes recuperar els clients que volen menjar plats de bolets i anar a collir bolets. També els amants de la natura aprofitaran aquestes dates per presenciar un dels espectacles més esperats de la tardor, com és la brama i els rituals d’aparellament del cérvol. Un dels millors indrets per tal de gaudir d’aquest espectacle és a la Reserva Nacional de Caça de Boumort.

Entre les activitats que tindran lloc durant aquests tres dies festius a les comarques lleidatanes destaquen fires, com ara la del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, la Festa de la Verema i el Vi a Verdú, la Festa de la Poma i els Templers a Barbens, la del Rovelló a Coll de Nargó, festes populars i diversos esdeveniments, mostres i jornades gastronòmiques, moltes de les quals centrades al voltant dels bolets, com ara les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l'Alta Ribagorça, la Mòstra Gastronomica deth Lit a la Val d'Aran, entre d'altres.Comentaris

envia el comentari