L'ocupació turística pel pont de Tots Sants podria situar-se al 70%

L'ocupació turística pel pont de Tots Sants podria situar-se al 70%| Redacció - Fotografia: L. Biela

ja va succeir pel recent pont del Pilar

La millor ocupació turística es produirà en els establiments d'hoteleria situats a la zona del Pirineu, en l'oferta de turisme rural al conjunt de la demarcació i a les places de bungalous pel que fa al sector del càmping. Al mateix temps, moltes segones residències tornaran a recuperar l'activitat durant el pont de Tots Sants. Les comarques de Lleida ofereixen de l'1 al 4 de novembre una gran varietat de propostes turístiques relacionades amb la natura, la cultura, la gastronomia i la temporada de bolets, que s'ha recuperat després de les pluges de les darreres setmanes.

La mitjana d'ocupació turística per a aquests 4 dies del pont de Tots Sants es pot situar al voltant del 70% a les zones turístiques de la demarcació de Lleida, d'acord amb el nombre de reserves fetes fins ara, en els diferents sectors d'allotjament turístic. Fins i tot si la climatologia acompanya, les reserves es podrien animar encara els pròxims dies, atès que cada vegada es detecta una major tendència a contractar a darrera hora. La majoria dels visitants per aquestes dates són de mercats de proximitat, bàsicament catalans, un fet que també afavoreix la presa de decisions d'últim moment.

Per sectors, els establiments d'hoteleria de les comarques del Pirineu, que resten oberts per aquestes dates, preveuen una ocupació que es podria situar entre el 65 i el 70% de mitjana. Segon la Federació d'Hostaleria, per aquest pont de Tots Sants no arribaran al 60% els establiments oberts de les zones turístiques de la demarcació de Lleida. La mateixa Federació ha remarcat també que els establiments han ajustat els preus per ser molt competitius i intentar captar el públic de proximitat en una època en què no hi ha costum de fer viatges de llarga durada i a poc més d'un mes de l'inici de la nova temporada d'esquí.

El sector del turisme rural també preveu una bona ocupació, que es podria situar al voltant del 70% en el conjunt de la demarcació de Lleida. Finalment, el càmping espera tenir una bona ocupació pel que fa a l'oferta de bungalous. En aquests moments, d'acord amb les reserves fetes, l'ocupació de bungalous oscil·la al voltant del 75% i s'espera que els pròxims dies pugui arribar fins al 90%. Pel que fa a l'ocupació en la modalitat d'acampada, es preveu que sigui baixa, al voltant del 30 o 40%. D'altra banda, moltes segones residències estaran ocupades per aquest pont de Tots Sants i la seva activitat també representarà un impuls al sector turístic i comercial de les comarques de Lleida.

Enguany, la festivitat de Tots Sants ha escaigut molt bé per poder enllaçar quatre dies consecutius de descans. Una circumstància que es veu afavorida pel fet que molts escolars faran festa el divendres 2 de novembre. De confirmar-se totes aquestes previsions, el pont de Tots Sants podria acabar essent millor que el del Pilar, que ja va resultar molt satisfactori per al sector turístic de la demarcació de Lleida, atès que es tracta d'un pont que té un dia festiu més que podria generar una mitjana de tres nits de pernoctacions.Comentaris

envia el comentari