Catalunya Diari

L'ocupació turística podria arribar al 85% aquest Nadal

L'ocupació turística podria arribar al 85% aquest Nadal| Redacció - Fotografia: L. BielaLa millor ocupació arribarà pel període comprès de Nadal a Cap d'Any, quan es podria arribar al 85% de mitjana i amb establiments amb plena ocupació a peu de pistes. Durant aquest període es preveu la venda d'uns 170.000 forfets en el conjunt de les estacions d'hivern del Pirineu lleidatà. D'altra banda, aquest diumenge arriben a l'Aeroport Lleida-Alguaire els 5 primers vols amb esquiadors britànics, que encetaran la temporada 2012/2013 per mitjà del turoperador britànic Neilson-Thomas Cook.

Després del bon inici de la temporada d'esquí 2012/2013 al Pirineu de Lleida pel Pont de la Constitució, les festes de Nadal representen un altre dels moments més esperats pels aficionats als esports d'hivern per poder gaudir amb la família i els amics d'uns dies d'oci al voltant de l'esquí i d'una gran oferta complementària a la neu.

Les nevades d'aquest mes desembre, com també les baixes temperatures que han permès la fabricació de neu cultivada, han animat les reserves, alhora que garanteixen unes bones condicions per a la pràctica de l'esquí a les estacions d'alpí del Pirineu de Lleida durant aquests 12 dies. Pel que fa a les estacions de nòrdic, de moment resten obertes només per a usos turístics, mentre esperen l'arribada de precipitacions de neu per poder obrir les instal·lacions per a la pràctica de l'esquí, llevat de l'estació de Sant Joan de l'Erm, que té oberta la zona de la Basseta per a debutants.

L'ocupació en el sector del turisme rural serà bona al conjunt de les comarques lleidatanes, tot i que el millor comportament es produirà a les comarques del Pirineu. També convé assenyalar que durant aquest llarg període de festes molts aficionats a l'esport de la neu faran sortides de dia sense pernoctacions i que les segones residències recobraran la seva activitat durant les festes de Nadal.

Bones condicions per a la pràctica de l'esquí
Els aficionats a l'esport blanc podran gaudir d'unes bones condicions per a la pràctica de l'esquí gràcies a les nevades que han caigut en les darreres setmanes i a les baixes temperatures, que han permès la fabricació de neu cultivada. Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida, que són Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Port del Comte, Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan, estan obertes. Les de nòrdic, que són Aransa, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vall Ferrera estan obertes només per a usos turístics fins a data d'avui, llevat de l'estació de Sant Joan de l'Erm, que té oberta la zona de la Basseta per a debutants.Una situació que es podria modificar tan bon punt arribin noves precipitacions.

Segons el darrer Comunicat de l’ACEM l’estació d’esquí de Baqueira Beret ofereix 114 quilòmetres esquiables amb gruixos de neu que oscil·len entre els 80 i els 110 centímetres; Boí Taull Ressort disposa de 34 quilòmetres esquiables amb gruixos d'entre 35 i 75 centímetres; Espot Esquí té 14,2 quilòmetres de circuits marcats amb gruixos que van dels 30 als 50 centímetres, mentre que Port-Ainé ofereix 15 quilòmetres esquiables amb uns gruixos de neu que van dels 30 als 50 centímetres, i Tavascan té 5 quilòmetres de circuits marcats i amb gruixos de neu que oscil.len entre els 25 i els 35 centímetres a l’estació d’alpí i 3 quilòmetres a les pistes de nòrdic. Per la seva banda, Port del Comte disposa de 15,45 quilòmetres de pistes amb gruixos que oscil·len entre els 20 i els 35 centímetres.

Esquiadors britànics
D'altra banda, i abans de l'inici del període de vacances de Nadal, aquest diumenge, 23 de desembre, arribaran a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, per segon any consecutiu, els primers esquiadors britànics. Els vols, amb una ocupació del 98 %, arribaran procedents dels aeroports de Gatwitck (Londres), Manchester, Birmingham, Bristol i Belfast. El turoperador britànic Neilson-Thomas Cook transportarà per segon any consecutiu esquiadors al Pirineu a partir de diumenge, 23 de desembre, i mantindrà la connexió aèria entre l'Aeroport d'Alguaire i el Regne Unit durant tots els diumenges fins al 7 d'abril de 2013. A més, cal recordar també que la companyia Air Nostrum té dos vols setmanals des de Lleida a Palma de Mallorca i dos més des de Palma de Mallorca a Lleida els divendres i els diumenges.


Comentaris

envia el comentari