Catalunya Diari

MediaMarkt i el nou Esclat obren les seves portes

MediaMarkt i el nou Esclat obren les seves portes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit aquest dimarts a l’obertura de dues noves superfícies comercials, ubicades entre els barris de Cappont i Bordeta i que demostren el dinamisme i la forta aposta de diferents cadenes per la situació estratègica de la ciutat de Lleida, que ha combinar els formats de comerç tradicional, mitjà i gran, ja que la reforça com a atracció comercial. En total, gairebé 5.000 metres quadrats de superfície de venda entre els dos establiments, que donaran feina a 121 persones.
 
El nou establiment Media Markt que la cadena alemanya d’electrodomèstics ha obert a la ciutat a l’avinguda Josep Irla, té 2.500 metres quadrats de superfície i ha suposat la contractació de 83 persones, el 95% dels quals són residents a Lleida. Aquesta nova superfície comercial consta d’un edifici de dos plantes construït amb mòduls metàl·lics i de formigó, amb 166 places d’aparcament, repartides entre el soterrani (109) i l’exterior (57). La superfície total construïda és de 6.350 metres quadrats que es distribueixen en la botiga de venda, magatzem, sales i despatxos d’administració, servei postvenda, aparcament, serveis i instal·lacions.
 
En l’actualitat, Media Markt té 61 establiments a Espanya i 655 establiments en 15 països europeus i Xina. Aquest nou establiment és el primer de l’empresa a Lleida i el desè a Catalunya. Cada director general és administrador del seu propi establiment i, per tant, responsable dels productes ofertats, així com dels preus, el personal i el marketing.
 
Per la seva banda, el nou Esclat, situat al final de l’avinguda Josep Irla, ha construït un edifici de més de 6.700 metres quadrats, distribuïts en soterrani, planta baixa i primera planta i disposa d’una sala de vendes de 2.200 metres quadrats i 220 places d’aparcament. 
 
Actualment l’empresa té més de 4.200 treballadors a tot Catalunya amb uns 150 supermercats Bonpreu i Esclat. En el cas de Lleida l’establiment ha donat feina a 38 persones noves. El nou Esclat té un horari d’obertura de dilluns a dissabte de 9.30 a 21.30 hores de forma continuada i disposa de totes les seccions de producte fresc: fruiteria, carn, peix, xarcuteria, formatgeria, pa i productes d’elaboració pròpia.
 
Totes les instal·lacions del nou edifici estan pensades per reduir el consum energètic al màxim. Per aquest motiu té un sistema automàtic per regular la il·luminació, la ventilació, la temperatura, o la humitat, entre altres; calderes de biomassa, i mobiliari tancat de productes refrigerats per assegurar-ne una millor conservació. L'establiment Esclat que hi ha a l'avinguda Catalunya, que ara està tancat per reformes, tornarà a obrir les seves portes, tot i que es reconvertirà en supermercat Bon Preu.


Comentaris

envia el comentari