Catalunya Diari

Mercadona adquireix més de 400.000 quilos de figues a les comarques de Lleida

Mercadona adquireix més de 400.000 quilos de figues a les comarques de Lleida| Text i fotografia: ACN

 

Mercadona ha adquirit aquesta campanya més de 400.000 quilos de figues a les comarques lleidatanes, en particular als municipis d'Alguaire, Almenar, Almacelles i Vilanova de Segrià. 

En concret, des de l'inici de la campanya, que va començar a mitjans d'agost i va finalitzar el 31 d'octubre, la companyia ha comercialitzat figa negra procedent de proveïdors de Lleida cosa que ha suposat un increment del 50% respecte a les compres d'aquest producte en relació a la campanya passada. Durant el 2014, Mercadona va assolir un volum de compres a les comarques lleidatanes per valor de 171 milions d'euros, majoritàriament destinats a l'adquisició de fruita dolça, carn de porc i de pollastre.
 
L'empresa d'Alguaire Figs Fruits, un dels proveïdors de figues de Mercadona, qualifica l'acord amb la cadena de supermercats com a "positiu per a tots dos perquè oferim un bon producte i guanyem en estabilitat" i, alhora, "una gran oportunitat per donar a conèixer el nostre producte als consumidors". Aquest volum de compra de figues ha estat possible gràcies a la qualitat del producte i a la bona acceptació que ha tingut per part dels clients, segons Figs Fruits. 
 
Aquesta empresa lleidatana assegura que tant els clients com els treballadors de Mercadona s'han mostrat satisfets amb el producte. Per la seva banda, responsables de Mercadona han assegurat que "és un orgull poder oferir als nostres caps productes frescos de proximitat i amb la màxima qualitat".
 
Suport al teixit productiu lleidatà
L'aposta de Mercadona per les figues de les comarques de Lleida se suma a la que també ha fet la companyia per altres productes locals que la cadena serveix a les seves botigues, com ara la fruita fresca (pomes, peres, prunes, préssecs i nectarines, principalment) de proveïdors lleidatans com ara Catafruit i Nufri, entre altres.
 
Aquesta relació "estratègica" amb empreses de referència a les comarques de Lleida ha permès que, per exemple, el 2014 Mercadona adquirís 20 milions de quilos de carn de pollastre a Grupo Sada i més de 69,1 milions de quilos de fruita a empreses lleidatanes. Segons Mercadona, "aquestes dades són una mostra de l'aposta sostinguda de la companyia pel sector agroalimentari català", tal com reflecteix el fet que Incarlopsa comprés gairebé 90.000 porcs a Lleida per proveir Mercadona. En total, el volum de compres a proveïdors lleidatans o amb seu a Lleida va assolir els 171 milions d'euros durant el 2014.
 
Des de Mercadona remarquen la importància de treballar conjuntament amb el sector primari "per avançar junts cap a una cadena agroalimentària sostenible". És per això que la cadena manté acords estables amb més de 6.000 agricultors, 4.000 ramaders i 12.000 pescadors en l'àmbit de tota la cadena.


Comentaris

envia el comentari