Catalunya Diari

Mercolleida tanca el 2015 amb uns beneficis de 46.460 euros i estudia expandir el butlletí informatiu internacionalment

Mercolleida tanca el 2015 amb uns beneficis de 46.460 euros i estudia expandir el butlletí informatiu internacionalment| ACN - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'alcalde de Lleida i president de Mercolleida, Àngel Ros, ha presidit aquest dimecres el Consell d'Administració de Mercolleida, on s'ha constatat el correcte funcionament dels mecanismes de fixació de preus de la Llotja en els diversos mercats agrícoles i ramaders i s'ha donat el vist-i-plau als comptes de l'any 2015, amb un resultat positiu de 46.460 euros al tancament de l'exercici, davant els 15.158 euros de benefici de l'any 2014. 

Ros ha explicat que una de les novetats d'enguany és que s'està estudiant fer evolucionar el butlletí informatiu cap a un coneixement internacional del mercat. "Creiem que la globalització també s'ha de recollir en l'anàlisi dels principals mercats ramaders i, per això, el butlletí també farà comentaris sobre altres mercats com el bretó, l'alemany o l'holandès, entre altres", ha afirmat. La Llotja de referència agropecuària continua també treballant per consolidar una taula de fixació dels preus de la fruita. En el transcurs del consell d'administració han pres possessió Teresa Masjoan, Ferran de Noguera i Ricard Gòdia com a nous consellers.
 
Àngel Ros ha explicat que el resultat de l'exercici es basa principalment en les dues grans línies d'actuació de Mercolleida. Per una banda, el Centre de Negocis-Llotja de Contractació i, en segon lloc, l'arrendament de les dependències de Mercolleida, que consoliden la plena ocupació. Pel que fa a la xifra de negoci, ha estat de 724.286 euros durant l'any 2015. "Consolidem una tendència positiva en els resultats dels darrers exercicis i, aquest fet, ens permet mantenir un espai destinat a la fixació de preus que s'autofinancia, tot i que el principal objectiu de la Llotja Agropecuària és, però, fer funcionar els diferents mercats", ha explicat Àngel Ros.
 
Pel que fa al sector de la fruita, el paer en cap ha explicat que ja s'ha realitzat una primera experiència de fixació de preu, que es preveu es vagi consolidant. En aquest sentit, el conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha detallat que durant l'any 2015 s'ha posat en marxa la taula presencial de fixació de preus de la fruita. "Volem un compromís de tot el sector de la fruita perquè la fixació de preus sigui indicativa i no només orientativa", ha explicat.Comentaris

envia el comentari