Catalunya Diari

Neix a Lleida la primera Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària

Neix a Lleida la primera Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La ciutat de Lleida ha posat en marxa aquest dilluns la primera Llançadora d'Ocupació i Emprenedoria Solidària que es crea a Catalunya, formant part del programa 'Todos Incluídos' de la Fundación Telefónica, que impulsarà una cinquantena de 'llançadores' arreu de l’Estat.


La Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària és un projecte impulsat per la Fundación Santa Maria La Real, la Fundació Telefònica i la Paeria que pretén convertir-se en una eina innovadora per al foment de l’ocupació mitjançant una nova filosofia de treball per afrontar les situacions de desocupació. Les Llançadores situen a la persona aturada com a subjecte actiu en la recerca de les competències i habilitats que li permetran trobar una feina i, mitjançant una metodologia basada en la cooperació i un intens treball en equip entre tots els participants, pretenen generar coneixement col·lectiu i una actitud proactiva i optimista en la recerca de feina, ja sigui per compte propi o aliè.


 


El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris, i el director de Fundación Telefónica en Catalunya, Joan Cruz, han saludat els 20 joves participants en la primera Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària que es crea a Lleida, que s’està desenvolupant a les instal·lacions de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de la Paeria. Peris ha explicat que les Llançadores d’Ocupació són una molt bona oportunitat per als joves participants i ha destacat, molt especialment, “la tipologia innovadora de recerca activa de feina que promou aquesta iniciativa”. Durant la seva visita, ha encoratjat els joves a involucrar-se en aquest projecte que els portarà, en paraules del tinent d’alcalde “de ser un grup a ser un gran equip”.


 


Per la seva banda, Cruz ha explicat que la llançadora d’ocupació de Lleida té l’objectiu que, els 20 joves participants, busquin feina per a tots i no només per a ells, mitjançant un intens treball en equip. “Les llançadores d’ocupació assoleixen, de mitjana, un 80% d’inserció laboral en els cinc mesos que dura la iniciativa”, ha conclòs Cruz.


 


La Llançadora d’Ocupació i Emprenedoria Solidària de Lleida està formada per una vintena de joves desocupats d’entre 18 i 35 anys amb perfils de formació molt diversos (titulacions universitàries, formació professional i estudis bàsics) i amb experiència professional en sector com el turístic, l’esportiu, l’educació, la integració social, la sanitat, veterinària, administració i atenció al client, mecànica i decoració d’interiors, entre altres.


 


Durant un període de cinc mesos, els joves es reuniran quatre dies a la setmana per reforçar les seves competència i habilitats mitjançant el treball en equip, sessions de coaching, tallers d’intel·ligència emocional i comunicació, entrenament d’entrevistes, elaboració de mapes d’ocupació i processos d’intermediació laboral amb empreses i responsables de recursos humans, etcètera. També aprendran a treballar la seva pròpia marca personal, a diferenciar-se i posicionar-se millor en el mercat laboral. També s’acorda la recerca d’oportunitats de negoci i els passos a seguir per crear la seva pròpia empresa.Comentaris

envia el comentari