Catalunya Diari

Primeres queixes per la pujada de l'aigua a Lleida

Primeres queixes per la pujada de l'aigua a Lleida| Redacció- Fotografia: lleidaalminut.com

 Segons la primera tinent d'alcalde, Marta Camps, aquest increment, que començarà a aplicar-se a partir d'octubre-novembre, és necessària per tal de poder absorbir l’increment de la compra en alta de l’aigua de la Mancomunitat de Pinyana, que a conseqüència de les obres que s’han fet i que s’han de repercutir als ajuntaments, passarà a costar a l’Ajuntament de Lleida un 306% més que ara. Camps ha adelant que aquest increment suposarà en números absoluts un augment mensual de 3,5 euros i per persona és d’1,2 euros més al mes. Amb l’increment d’aquest i tots els tributs, es pot dir que una família mitjana pagarà al mes per l’aigua entre 20 i 35 euros.
 
El cap de l’Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, ha criticat que la pujada de l’aigua recaigui de cop en les famílies lleidatanes. "És una pujada desproporcionada, que se suma a altres pujades en impostos i taxes en un moment social i econòmicament difícil. Ens sap greu no haver pogut negociar-la per què han fet ús de la majoria absoluta per evitar la negociació", ha afirmat Zaballos.

 


El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Lleida exigirà que es difereixi l’augment de la tarifa de l’aigua al llarg dels pròxims anys per amortir l’impacte del cost de les obres de la canonada de Pinyana. A més a més, Zaballos, demanarà aquest migdia en la Comissió Municipal d’Urbanisme que s’estableixin bonificacions per a les famílies amb menys recursos, una mesura que ja està estudina la Paeria.


 


Així mateix, el grup municipal del Partit Popular està en desacord amb el nou increment de la tarifa de l’aigua i el considera totalment desproporcionat. El regidor i portaveu del PP a la Paeria, Joan Vilella, afirma que el preu de la tarifa de l’aigua a Lleida s’haurà incrementat aquest any en un 47%, "un increment que és un autèntic disbarat i un abús perquè al final tot acaba repercutint i pagant el ciudatà, inclòs les millores a la xarxa que haurien d’anar a càrrec d’Aigües de Lleida,  ja que així consta en el contracte de concessió".


 
El regidor i portaveu popular manifesta que aquest nou increment de les taxes municipals és un exemple més de la mala praxis econòmica de l’Ajuntament de Lleida en el darrers anys. Finalment, Vilella remarca que el lleidatans estem pagant, "la política d’excessos, de màniga ampla, de malbaratament i obres faraòniques que ha fet el govern de la Paeria en el últims anys".


Comentaris

envia el comentari