Catalunya Diari

Primeres reaccions al parc d'oci familiar dedicat als Barrufets

Primeres reaccions al parc d'oci familiar dedicat als Barrufets| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

La Paeria anunciava dijous que nou de les vint-i-set hectàrees de les Basses d'Alpicat es convertirien en un parc d'oci familiar dedicat als Barrufets, una decisió que a algunes formacions polítiques de la ciutat no acaba d'agradar.

L’alcaldable d'ICV, Eduard Baches, considera que "cal construir una ciutat per a les persones, on recuperem les Basses com a espai públic pel significat sentimental que té per la memòria col·lectiva de la nostra ciutadania i per què va ser el que aquesta va afirmar al procés participatiu". En aquest sentit, ha afirmat que "cal modernitzar-les amb espais per a l’esport, l’oci familiar o la cultura, però no privatitzar-les amb un parc de dubtosa viabilitat".

D’altra banda, Baches explica que els Barrufets, com a marca, té un públic objectiu adult, però resulta llunyana pels infants d’avui en dia, que són als qui va dirigida la proposta de parc, generant-nos molts dubtes sobre els possibles visitants del mateix. I afegeix: "Entenem que han estat molts els altres parcs temàtics, en zones turístiques importants, que, o han desaparegut, o bé els hi costa molt omplir-se en temporada alta, com Port Aventura. Creure que vindran turistes fins Lleida des de la costa Daurada, quan els hi costa anar a Port Aventura que està més a prop, és no haver estudiat el projecte en profunditat".

Respecte al cost zero que tindrà el parc pels Lleida, tal i com va avançar dijous l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el candidat d'ICV a l'alcaldia de Lleida assegura que no s'ho creu, "per què a part de perdre una bona part d’un espai públic que es podria utilitzar per a la ciutat, molts d’aquests projectes han acabat amb inversions públiques per garantir-ne la viabilitat".

Segons Baches, "els 200 llocs de treball que es generin seran com tots els llocs de treball que creen als parcs temàtics: precaris i temporals". Ell considera que "Lleida necessita llocs de treball estables per combatre l’atur i la crisi d’una manera efectiva. Creiem que s’ha de defensar els drets de la nostra ciutadania des de les propostes polítiques".

Finalment, Baches ha donat dos opcions a la ciutadania: "O aprofitem la infraestructura de les pròximes eleccions municipals del maig, per donar temps al debat i a les opinions, o es fa abans, si hi ha voluntat política des de l’Ajuntament. Seria un exercici de democràcia per decidir si volem recuperar les Basses que portem al cor, o crear un parc per als Barrufets.

Un projecte "electoralista i fora de lloc"
Per la seva banda, el portaveu municipal d'ERC i candidat a la Paeria, Carles Vega, considera "fora de lloc" la presentació del parc, al considerar que es tracta d'un acte "electoralista" i d'una "despesa supèrflua", ja que no hi ha res en ferm i s'ha fet una posada en escena amb tota la pompositat.

Vega considera que la proposta es presenta en un moment del tot inoportú, ja que la presenta un ajuntament que té el temps esgotat, i per tant, "el Consistori que entri haurà d'assumir o fer marxa enrere (si li queda marge) un projecte ja amanit".

Finalment, l'alcaldable d'ERC denuncia que "el futur de les Basses entra de ple en el procés de revisió de POUM; que està encara en fase d'al·legacions prèvia a l'aprovació inicial, és a dir, que representa el desenvolupament d'un POUM que no està encara vigent.


Comentaris

envia el comentari