Catalunya Diari

Puja el preu del préssec a Mercolleida per la menor oferta i els lliuraments al Banc d'Aliments

Puja el preu del préssec a Mercolleida per la menor oferta i els lliuraments al Banc d'Aliments| EP - Fotografia: Banc d'AlimentsLa llotja lleidatana ha situat aquesta setmana el preu del quilo de préssec vermell en central, en palot i sense manipular, en entre 30 i 35 cèntims, una cotització que se situa per sobre de la de la setmana passada, quan va ser d'entre 23 i 28 cèntims.

Les varietats de préssec pla, el conegut com paraguaià, han mantingut millors cotitzacions que les varietats rodones, i aquesta setmana s'han situat entre els 43 i 48 cèntims, també per sobre de les de la setmana passada, que la llotja lleidatana els va situar entre els 35 i els 40 cèntims.

El director de l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Manel Simon, ha assegurat que aquesta recuperació dels preus no salvaraà una campanya molt difícil per a la fruita d'os no només pel veto de Rússia a la producció europea, sinó per l'enfonsament de preus que es va produir a l'inici per l'avançament de la collita.

Per Simó, el veto rus ha permès aplicar amb més contundència mesures de la Unió Europea, com retirar producte del mercat i no només el destinat a beneficència, però que en la seva opinió hauria estat necessari activar solucions al juliol perquè els productors haguessin pogut salvar la campanya.

La possibilitat de destinar grans partides al Banc d'Aliments a canvi de 26,9 cèntims per quilo de préssec amb càrrec als pressupostos comunitaris és la causa fonamental de la recuperació dels preus, segons l'opinió de Simó. El director d'Afrucat argumenta que aquesta possibilitat, en la pràctica, ha permès als productors tenir un preu mínim a l'hora de vendre la seva mercaderia.


Comentaris

envia el comentari