Catalunya Diari

Ros aprova els pressupostos del 2013 sense el suport de CiU ni PP

Ros aprova els pressupostos del 2013 sense el suport de CiU ni PP| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Segons l'equip de Govern, es tracta d’uns pressupostos que "prioritzen, clarament, l’ocupació, l’atenció social i l’educació, mantenint el nivell de serveis a la ciutat malgrat les retallades de l’Estat i la Generalitat i els retards en el cobrament d’ingressos d’aquestes administracions". El pressupost de l’Ajuntament de Lleida per a l’any 2013 serà de 138,7 milions d’euros, fet que suposa un increment del 2,1% respecte a l’any passat. Pel que fa al pressupost consolidat del consistori lleidatà per a 2013, incorporant les inversions, suma 146,8 milions d'euros.
 
La despesa pressupostària més important de l’Ajuntament de Lleida per a l’any vinent es destinarà a Cohesió Social, Educació i Ocupació, enfilant-se amb gairebé 27 milions d’euros, un 22,4% del total de les despeses corrents. La partida de Serveis per a la ciutat ocupa el segon lloc pel que fa a volum de despesa, amb un 20,6% del pressupost, seguida de la de Seguretat, Civisme i Règim Interior (15,8%) i la d’Urbanisme i Via Pública (un 14,4%). Aquestes quatre partides pressupostàries suposen el 75% del pressupost municipal per a l’any vinent.
 
No obstant, el regidor de Ciu Antoni Postius ha criticat aquest pressupost de la Paeria "és sinònim de més impostos i més endeutament sobre els ciutadans de Lleida i no són gens adequats per fer front a la crisi". Postius ha justificat el vot contrari de CiU en cinc raonaments: l’augment de la pressió fiscal; la falta de control amb la despesa corrent; el desacord amb la priorització de les despeses; l’endeutament i l’incompliment dels acords que van permetre l’abstenció del Grup de CiU als comptes de l’any passat. En aquest sentit, ha recordat que Lleida encapçala el rànquing de ciutats amb l’IBI més car i que la desviació pressupostària arribarà enguany als 2,58 milions d’euros. També ha explicat els increments que preveu el pressupost en el contracte de zona blava (400.000 euros més) o els 5,4 milions d’euros que l’Ajuntament pagarà en interessos per l’endeutament.
 
El Grup de CiU també ha votat en contra dels comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) per les previsions irreals, l’endeutament i el milió d’euros que preveu transferir l’Ajuntament per afrontar les pèrdues que arrossega. "L’EMU és una espècie de banc dolent que ha permès endeutar-se a l’Ajuntament quan ja no podia pels plans de sanejament als què està sotmès. Ara l’hem de rescatar amb els diners dels lleidatans, amb un milió d’euros d’ampliació de capital pels greus problemes que presenta", ha afegit Postius.
 
Esmenes del PP aprovades per unanimitat
Els comptes municipals de l’any vinent han incorporat les següents esmenes presentades pel PP, aprovades per unanimitat:

 


- En l’apartat d’inversions s’ha aprovat realitzar el projecte de l’Escola Bressol de Cappont, arranjar els carrers de Vila Montcada i urbanitzar la plaça carrer Escultor Gualter xamfrà amb el carrer Costa de Magraners.


 


- Pel que fa a les partides de despesa, s’ha acordat incrementar 30.000 euros la partida del manteniment de vies públiques, incrementar 16.885 euros la partida les transferències a ens sense lucre (amb aquesta incorporació sumaran 180.000 euros) i augmentar 1.776 euros l’import del subministrament d’aliments a la Canera.Comentaris

envia el comentari