Catalunya Diari

Ros busca una aliança amb Jaca per als JJOO d'Hivern de 2026

Ros busca una aliança amb Jaca per als JJOO d'Hivern de 2026| Redacció / EP - Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat una candidatura del Pirineu de Lleida i Osca per als Jocs Olímpics d’Hivern. En un entrevista, el paer en cap ha insistit en què el Pirineu no pot perdre aquesta oportunitat, després de la renúncia de Barcelona.

Ros ha afirmat que una de les assignatures pendents del turisme a Catalunya és el desenvolupament de la marca Pirineus, que té una gran potencialitat, i que la candidatura als Jocs permetria impulsar el turisme a la zona i la seva promoció internacional. Aquesta alternativa tindria en la Vall d’Aran -que n’havia quedat exclosa- un dels seus puntals amb l’estació d’esquí de Baqueira, que l’alcalde ha qualificat de ser "la millor de l’Estat i de les millors d’Europa". Comptaria amb els recursos i els atractius de la Vall de Boí, els Pallars, l’Alt Urgell, la Cerdanya, així com d’Aragó. A més, es reforçaria amb el suport logístic de Lleida.

L'alcalde de Lleida ha explicat els antecedents de la candidatura olímpica de Barcelona, ja que prèviament Lleida havia iniciat converses i treballs amb Saragossa i Jaca sobre aquesta possibilitat i que davant la proposta liderada per la capital catalana, s’hi van afegir. Ara, segons ha continuat, s’han de trobar els agents implicats, com els representants del Pirineu de Lleida i d’Aragó, de les estacions d’esquí, d’altres equipaments i els operadors, entre altres, per parlar-ne, estudiar la capacitat per organitzar els Jocs i fer un estudi de viabilitat, aprofitant l’actiu que es ja té d’anàlisis i de feina feta en la candidatura que ara n’ha renunciat.

El 75% dels empresaris assistents a la 26a Trobada Empresarial al Pirineu han considerat que no és encertada la decisió de retirar la candidatura. Segons el baròmetre de la trobada d'aquest divendres, solament el 25% veu acertat la decisió de l'Ajuntament de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari