Catalunya Diari

Setembre deixa 1.011 aturats més a Lleida

Setembre deixa 1.011 aturats més a Lleida| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 

L'atur ha tornat a pujar a Lleida durant el mes de setembre en 1.011 persones, un 3,8% més que el mes passat. I ja són dos mesos consecutius de pujada. Unes dades que, segons UGT-Terres de Lleida, constaten que les previsions del Govern de l'Estat "són cants de sirena" per amagar la "crua realitat" que pateix Lleida, amb 27.317 aturats.

El sindicat denuncia, una vegada més, la manca de polítiques efectives per millorar la situació actual dels milers d'aturats a Lleida. Per sectors, agricultura (809) i serveis (451), són els més afectats per la pujada de l'atur, amb tota probabilitat, pel final de la campanya de la fruita i també de l'estiu. Així doncs, la UGT-Terres de Lleida denuncia que amb l'arribada de la tardor "Lleida torna a la crua realitat".
 
Preocupant, una vegada més, és la situació dels 10.774 aturats registrats a les oficines del SOC que ja no cobren cap tipus de prestació. I, pel que fa als contractes, dir que la contractació ha caigut un 10,97% i els temporals (amb un 92,24%) continuen essent la modalitat contractual principal, amb el que significa de més precarietat.
 
La UGT-Terres de Lleida exigeix la derogació de la reforma laboral i polítiques efectives d'ocupació focalitzades a aquests sectors que més pateixen l'atur: aturats de llarga durada i majors de 45 anys. També pels joves, que ja són 1.819 els de menys de 25 anys sense feina.
 
Finalment, lamentar que en els pressupostos d'aquest any el govern ha retallat la partida per prestacions posant en perill la protecció de milions d'aturats. La realitat és que al no crear-se ocupació aquesta partida no hauria de baixar, sinó tot el contrari.


Comentaris

envia el comentari