Catalunya Diari

Tradema tanca i acomiada a 140 treballadors

Tradema tanca i acomiada a 140 treballadors| Redacció - Fotografia: Tradema

 La direcció s'ha reunit aquest dimarts amb el conseller en funcions d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; el conseller en funcions d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez; i els representants dels treballadors per comunicar la decisió. Segons el president del comitè, Jordi Cases, la planta de la localitat "és la menys productiva del grup i l'activitat a la planta actualment estava sota mínims". A més, Tradema anteriorment ja havia aplicat tres ERO. Per la seva banda, el Govern s'ha compromès a buscar alternatives per crear oportunitats econòmiques relacionades amb la fusta i la biomassa.
 
Cases ha afirmat que l'empresa argumenta "pèrdues i crisi de mercat". No obstant, segons ell, la situació ha arribat a causa de "la mala gestió per part de l'empresa en temes d'inversió". La setmana que ve l'empresa i el comitè es reuniran per començar a acordar les condicions de tancament. 
 
UGT defensa la viabilitat de l'empresa
La UGT-Terres de Lleida s'oposa frontalment al tancament de l'empresa Tradema de Solsona. El sindicat considera que l'argument de l'empresa justificant que té pèrdues, no és creïble, ja que ha traslladat la producció a d'altres plantes. Per aquest motiu, exigeix recuperar aquesta producció per mantenir els 140 llocs de treball i la viabilitat de la fàbrica; i demana un marge de temps perquè es busquin possibles inversors, atès que l'empresa volia presentar la setmana vinent l'expedient de tancament.
 
La secretària general de la UGT de Lleida, Rosa Palau, ha assenyalat que el tancament d'aquesta empresa -d'uns 140 treballadors directes, però d'uns 300 d'indirectes- pot tenir un efecte devastador pel Solsonés, des del punt de vista social i econòmic. "Que tanqui Tradema equivaldria a que tanqués una Seat de Martorell", ha assenyalat Palau. La UGT anuncia que 'lluitarà' fins al darrer moment per mantenier cadascún dels llocs de treball. 


Comentaris

envia el comentari