Catalunya Diari

Turisme preveu una ocupació del 80% per Setmana Santa

Turisme preveu una ocupació del 80% per Setmana Santa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEl bon estat de la neu de les estacions d’esquí alpí i nòrdic al Pirineu de Lleida, l’inici de les activitats de turisme actiu i els esports d’aventura al conjunt de la demarcació i una àmplia oferta de turisme rural, turisme de natura i de gastronomia, a banda d’altres activitats de caire religiós, de mostres firals, esportives i culturals que tindran lloc en aquestes dates a les comarques de Lleida i les reserves d’última hora, permeten fer aquestes previsions. En canvi, per al primer tram d’aquest període vacacional que va del Diumenge de Rams fins al Dijous Sant, l’ocupació es preveu que sigui molt menor.

Les vacances de Setmana Santa es presenten com la primera gran sortida de la primavera després d’un hivern que ens ha deixat unes excel·lents nevades al Pirineu de Lleida i unes magnífiques condicions per a les activitats de turisme actiu i esports d’aventura, principalment les relacionades amb l’aigua, que podran aprofitar tots els afeccionats durant aquestes vacances de Setmana Santa.

Els nivells d’ocupació per a aquestes vacances de Setmana Santa variarà en funció de la tipologia dels establiments d’allotjament turístic, com també de les diferents zones turístiques. Les comarques del Pirineu de Lleida seran les que tindran una millor ocupació turística, mentre que la procedència dels visitants serà majoritàriament de Catalunya, seguida dels de la Comunitat Valenciana, Madrid, la resta de l’Estat i del sud de França.

Més de 150.000 pernoctacions
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que, del 24 de març a l’1 d’abril, uns 70.000 turistes visitaran les comarques lleidatanes i es faran més de 150.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’establiments d’allotjament turístic, tant de la zona de la Plana com del Pirineu de Lleida, a banda de les segones residencies. L’oferta d’allotjament per a aquests dies serà d’unes 40.000 unitats entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs i refugis i un nombre indeterminat de segones residències i apartaments privats ocupats.

Aquesta Setmana Santa es presenta molt favorable per a les estacions d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu de Lleida que compten amb les instal·lacions obertes pràcticament al 100% i amb molts bons gruixos de neu, gràcies a les nevades de l’hivern. Les bones condicions per a la pràctica de l’esquí, que arriba a la seva recta final i un bon nombre d’activitats après-ski, serà un dels principals atractius dels turistes que visiten les comarques de Lleida durant aquestes vacances. També el turisme actiu i els esports d’aventura seran un altre dels punts forts per a aquestes vacances de Setmana Santa. La temporada dels esports d'aventura agafa pràcticament el relleu a la temporada d'esquí. Enguany, a causa de les dates en què s'escauen les vacances de Pasqua i la perllongació de la temporada d’esquí a diversos complexos d’hivern del Pirineu lleidatà gràcies a les fortes nevades d’aquest hivern, es podran practicar activitats en ambdós sectors durant més dies que en anys anteriors. Les estacions que allarguen la temporada són Port del Comte que obrirà diàriament fins el 7 d’abril, Baqueira Beret que també obrirà diàriament fins el 7 d’abril i després tots els caps de setmana fins el 5 de maig. Per últim, Port-Ainé també té previst ampliar la temporada durant els tres primers caps de setmana d’abril.

A banda de les activitats relacionades amb la neu i el turisme actiu i els esports d’aventura, cal destacar que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, com també els diferents parcs naturals de la demarcació de Lleida, les esglésies de la Vall de Boí, el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec, reconegut recentment amb la certificació de Destí Turístic i Reserva Starlight, així com el monestir de Vallbona de les Monges, l’estany d’Ivars i Vila-sana i la mateixa Seu Vella de la ciutat de Lleida, seran alguns dels diferents indrets de la demarcació de Lleida que rebran, igual que els anys anteriors, un bon nombre de visitants.

Festes, tradicions i visites organitzades
Les vacances de Setmana Santa són també una època ideal perquè els visitants comparteixin i coneguin algunes de les tradicions dels nostres pobles i comarques com ara les processons i els viacrucis de caire religiós, o d'altres vinculades com les caramelles o els aplecs. Entre les activitats més representatives podem destacar la festivitat dels Dolors de Bellpuig, els viacrucis i les processons de Lleida, Barruera, Balaguer, Bossòst, Tremp, La Pobla de Segur i la Seu d'Urgell, les caramelles de la Seu d'Urgell, Oliana i de diversos pobles del Solsonès, i els aplecs del dilluns de Pasqua, com també l'escenificació de la Passió a Cervera.

D'altra banda, cal destacar que per aquestes dates diferents museus de les comarques de Lleida, així com el conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí o be la ruta dels Castells ofereixen diferents horaris d'atenció al públic i s’organitzen visites guiades. Tot seguit s'adjunta una relació amb algunes de les principals activitats que tindran lloc durant aquestes festes de Setmana Santa a les comarques del Pirineu i de les Terres de Lleida.Comentaris

envia el comentari