Catalunya Diari

Turisme valora de forma positiva l'ocupació de Setmana Santa

Turisme valora de forma positiva l'ocupació de Setmana Santa| Redacció - Fotografia: L. Biela

confirma les previsions fetes inicialment

El Patronat de Turisme comparteix d’aquesta manera la satisfacció expressada pels sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida pel nivell d'ocupació assolit en aquests 4 dies festius, malgrat que les condicions meteorològiques no han acompanyat del tot aquestes dates i han afectat en alguns casos la contractació de serveis turístics, principalment els relacionats amb les activitats de turisme actiu i esports d’aventura.

L'ocupació per sectors
Per sectors, l'ocupació en establiments d'hoteleria a les zones turístiques de les comarques de Lleida ha estat al voltant del 80% de mitjana del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua (del 29 de març fins a l'1 d'abril). A les zones properes a les estacions d’esquí, el percentatge ha estat en alguns casos fins i tot superior, si bé la mitjana d’ocupació dels 4 dies festius, cal situar-la al voltant del 80%. Del Diumenge de Rams fins al Dijous Sant (del 24 al 28 de març) l'ocupació es va situar al voltant del 40%.

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació ha estat força bona al conjunt de la demarcació de Lleida, amb un 85% de mitjana i amb el cartell de complet a diversos establiments de la zona del Pirineu durant els 4 dies festius del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua. La resta de la setmana va registrar finalment una ocupació al voltant d'un30 % de mitjana, una mica millor del previst, gràcies a les reserves de darrera hora.

Quant al càmping, amb una cinquantena d'establiments oberts en aquestes dates, han tingut una molt bona ocupació a les places de bungalous, que s'ha situat en un 95% del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua i al voltant del 50% la resta de la Setmana Santa. L'ocupació en places d'acampada i caravàning ha estat inferior a les previsions inicials degut al temps. En concret, ha estat d'un 30% durant els 4 dies festius de Setmana Santa, del Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua e inferior en el primer tram de la Setmana Santa.

Turisme actiu
Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, cal dir que aquestes han tingut un nivell de contractació de serveis menor que d’altres anys per aquestes dates, degut a les condicions meteorològiques que no han acompanyat i també perquè les dates de la Setmana Santa d’enguany han afavorit més les activitats relacionades amb l’esquí. L'Associació d'Empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà calcula que han estat al 45% de la seva capacitat de serveis.

Cal recordar que enguany el conjunt de les comarques de Lleida disposa d'una oferta de 206 empreses de turisme actiu i esports d'aventura, un 20 % més que les registrades a l'inici de la temporada 2012, les quals esperen poder oferir durant tota la temporada uns 625.000 serveis. El ràfting i el barranquisme, en les activitats d'aigua; les passejades a cavall, el senderisme i la BTT, pel que fa a les de terra, i el parapent, en les propostes d'aire, continuen constituint la columna vertebral de la contractació de serveis d'aquest sector, que ofereix un ventall ampli amb més de 50 activitats diferents.

Uns 70.000 turistes han visitat les comarques de Lleida
Durant els 9 dies que van del Diumenge de Rams fins al Dilluns de Pasqua, es calcula que uns 70.000 turistes han visitat les comarques de Lleida i han generat més de 150.000 pernoctacions als hotels, als càmpings i als establiments de turisme rural de la demarcació, a banda de les segones residències, que també han tingut un bon nivell d'ocupació per aquestes dates. Els turistes que han visitat les comarques lleidatanes han pogut gaudir durant aquestes dates d'uns bons gruixos de neu a les 11 estacions d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu de Lleida, com també d'una àmplia oferta de turisme actiu i esports d'aventura, de turisme cultural, d'activitats de senderisme i BTT, entre d'altres de contacte amb la natura, a més d'una gastronomia excepcional i de moltes festes tradicionals i activitats de tot tipus vinculades amb la Setmana Santa, si bé la climatologia ha estat un pèl adversa durant alguns dies d'aquestes vacances, amb pluges a diversos indrets del territori.


Comentaris

envia el comentari