Catalunya Diari

UGT-Terres de Lleida 'denunciarà' tota forma d'explotació laboral que l'actual reforma laboral permet

UGT-Terres de Lleida 'denunciarà' tota forma d'explotació laboral que l'actual reforma laboral permet| Redacció - Fotografia: UGT-Terres de Lleida

 

La UGT de Catalunya ha presentat aquest dimarts a Lleida la campanya 'Igual Treball Igual Sou', que ha endegat contra l’explotació laboral, especialment, a les Terres de Lleida, contra el sector carni. Ho fa per tal de visualitzar i denunciar els casos de falses cooperatives i falsos autònoms. El sindicat ha posat com exemple d’aquesta situació a la demarcació les pràctiques laborals a Càrnicas Solà, l’antiga Primayor de Mollerussa o Milsa, però també ha citat altres casos.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha estat present a Lleida per denunciar que “l’actual reforma laboral ha permès legalitzar un tipus d’explotació laboral totalment denunciable”. Precisament, i segons la secretària d’Organització de la FITAG a Lleida, Demelsa Mateos, la iniciativa té com a objectiu denunciar els casos que es regulen les condicions laborals per sota el conveni col.lectiu. A Lleida el sindicat denuncia la situació del sector agroalimentari i afirmen que, per exemple, a Càrnicas Solà el 99% la plantilla són falsos autònoms. El nou secretari General de la UGT de Catalunya afirma que volen visibilitzar els casos d’explotació laboral, siguin legals o no. 
 
Ros ha dit que arran d’aquesta explotació laboral no només s’està detectant una disminució de salaris sinó que això ve acompanyat d’un augment de la jornada laboral. En aquests casos, segons el responsable de la UGT a Catalunya, el benefici empresarial no s’està buscant en base a produir millor sinó a costa del salari del treballador.
 
Per la seva part, la secretària general de la UGT a Lleida, Núria Solé, ha recordat que gran part d’aquests treballadors “explotats” són col·lectius vulnerables, com persones grans, dones de més de 45 anys o immigrants, tots ells amb dificultats per trobar feina i amb la “por” de perdre la que tenen si denuncien aquestes pràctiques. 


Comentaris

envia el comentari