Catalunya Diari

Un 80% d'ocupació al Pirineu de Lleida per aquests dies

Un 80% d'ocupació al Pirineu de Lleida per aquests dies| Redacció - Fotografia: Laura Biela (Arxiu)

Les comarques del Pirineu de Lleida esperen una bona afluència de visitants per a aquest llarg cap de setmana de la Constitució i de la Puríssima, malgrat que les condicions meteorològiques només permetran obrir algunes de les 11 estacions d’esquí.

Boí Taüll Resort, a la comarca de l’Alta Ribagorça, serà el primer complex hivernal del Pirineu de Lleida a encetar aquesta temporada el dissabte, dia 6. L’estació disposa d'una bona qualitat de neu i preveu oferir 22 quilòmetres de pistes. Per la seva banda, Port Ainé i Espot Esquí, al Pallars Sobirà, preveuen obrir a partir de diumenge, mentre que Port del Comte no obrirà finalment l'estació. L’estació de Baqueira Beret, com també la de Tavascan, han comunicat que no obriran aquest pont per la falta de neu suficient. Les estacions de nòrdic també restaran tancades, tret de Lles de Cerdanya, Sant Joan de l’Erm i Virós Vallferrera, que obriran per a usos turístics. L’ocupació als establiments turístics de les comarques del Pirineu podria situar-se durant aquest pont al voltant del 80% de mitjana.

El pont de la Constitució i de la Puríssima s'ha considerat des de fa uns quants anys com una de les cites clàssiques de l’inici de la temporada d’esquí, si bé enguany només podran encetar la campanya algunes de les onze estacions del Pirineu de Lleida

Bona ocupació turística
Malgrat la situació que presenten les estacions d’esquí, l’ocupació turística per a aquest pont a la zona del Pirineu serà bona atenent el nivell de reserves fetes fins ara, tot i que se'n podrien anul·lar per no poder gaudir de l’esquí en algunes de les comarques del Pirineu de Lleida. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que l’ocupació hotelera als establiments oberts per aquestes dates al Pirineu lleidatà estarà al voltant del 80%. Es calcula que un 20% de places de la Val d’Aran i un 12% a la resta de les comarques del Pirineu restaran tancades durant aquest pont.

Pel que fa al turisme rural a les comarques del Pirineu de Lleida, l’ocupació oscil·larà entre un 80 i un 85% i en alguns casos s’arribarà al 90%. La mitjana d’ocupació del turisme rural a tota la demarcació se situarà a voltant del 80%. Finalment, el sector del càmping, amb un 50% dels establiments oberts, tindrà una ocupació d’un 75% en les places de bungalous, mentre que l’acampada pràcticament no tindrà demanda.

El sector turístic destaca dos factors per a aquesta bona previsió d’ocupació per a aquest pont. D’una banda que, en tractar-se d’un llarg cap de setmana de tres dies, els turistes planifiquen desplaçaments de proximitat en lloc de viatges llargs, i en segon lloc que no hi ha hagut cap pont festiu des de l’11 de setembre i ara hi ha moltes ganes de sortir de casa per estar en contacte amb la natura. En aquest mateix sentit, cal dir que, a més de les activitats relacionades directament amb la neu i l’esquí de cara al pont de la Puríssima i la Constitució, hi ha un nombre cada vegada més gran de turistes que visiten les comarques lleidatanes per gaudir tant del Pirineu com de les comarques de la plana, per passar uns dies de descans, en contacte amb la natura, tot descobrint la gran oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia, practicant el turisme actiu, descobrint alguna de les rutes turístiques i assaborint els millors plats de la cuina de Lleida elaborats amb productes autòctons.


Comentaris

envia el comentari