Catalunya Diari

Una altra pedregada afecta plantacions de la Granja d'Escarp i Seròs

Una altra pedregada afecta plantacions de la Granja d'Escarp i Seròs| Text i fotos: ACN

Una nova pedregada ha tornat a castigar aquest dissabte poblacions fruiteres del Baix Segre com La Granja d'Escarp i Seròs, justament la zona més afectada per la tempesta que va caure diumenge passat. En el cas de la Granja, donen pràcticament per perduda tota la producció del municipi.

La pedra ha caigut de forma especialment virulenta a la Granja d'Escarp, on ha arribat a la mida d'ous de guatlla. També ha afectat Seròs i ja ha caigut molt més barrejada amb aigua a Sunyer, Sarroca o Castelldans. L'alcade de la Granja, Manel Solé, ha explicat que la tempesta d'aquest dissabte ha acabat de malmetre el que s'havia pogut salvar diumenge passat en una zona de plantacions d'unes 800 hectàrees. "Avui la pedra encara era més gran i fins i tot ha caigut amb més força que fa sis dies", ha explicat. Per això Solé lamenta que en el cas de la seva població "plou sobre mullat". De fet, fa gairebé una setmana ja va ser la zona amb més danys -fins al 100%- i la força del vent fins i tot va partir per la meitat arbres fruiters en algunes finques. I ha remarcat: "Dues pedregades en sis dies i d'aquesta virulència no les havíem vist fa molts anys".

La pedra ha fet malbé sobretot plantacions de préssec i nectarina i la poca cirera que encara que quedava per collir. El president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, recorda que aquesta és la cinquena pedregada d'aquest any i tot just ha començat la campanya.

Una tempesta de pedra i vent que va tenir lloc diumenge a la tarda va afectar unes 3.181 hectàrees de cultius al Segrià sud i part de les Garrigues. Caldrà esperar uns dies per saber exactament les hectàrees afectades per la pedregada d'aquest dissabte i el percentatge de la fruita malmesa.


Comentaris

envia el comentari