Catalunya Diari

Una vintena de productors artesans de l'Alt Urgell s'uneixen per crear un lot de Nadal amb els seus productes

Una vintena de productors artesans de l'Alt Urgell s'uneixen per crear un lot de Nadal amb els seus productes| Text i fotografia: ACN

 

Una vintena de productors artesans agroalimentaris i de cosmètica de l'Alt Urgell s'han unit per tal d'oferir un lot de Nadal amb els seus productes que comercialitzen sota la marca 'Menja't l'Alt Urgell'. Els preus oscil·lent entre els 60 i els 120 euros.

La iniciativa sorgeix dels mateixos productors i elaboradors per tal de promocionar els seus propis productes i vendre'ls de forma directa sense intermediaris. Els lots van dirigits tant a particulars com a empreses que els vulguin donar als seus treballadors. Josep Porté, elaborador de vedella llemosina, de Borda Andria, explica que "participen gairebé tots els artesans de l'Alt Urgell''. Fins i tot, afirma que ''algú ja no tenia producte per aportar i enguany no ha pogut participar".
 
Formatges i làctics, productes de carn de vedella i aviram, pomes, cervesa, melmelades, vi, essències o sabons són alguns dels productes propis de l'Alt Urgell que es poden trobar en els lots que s'han preparat. 'Menja't l'Alt Urgell' ofereix un lot bàsic i un altre de Luxe que oscil·len entre els 60 i els 120 euros. Tot i això, els artesans han assegurat que els lots es poden personalitzar, fer canvis i adaptar-se a les necessitats.
 
Porté ha manifestat que amb els lots volen que la gent conegui els productes propis de la comarca, que es coneguin, i que es valori la qualitat dels productes que es fan a la vora de casa nostra. Els productors han explicat que ells mateixos preparen les caixes, fan la part comercial i els distribueixen. Porté ha afirmat que serveixen lots a l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra, però que "si algú de fora vol algun lot haurà de venir a buscar-lo".


Comentaris

envia el comentari