Dotze anys després de servir l’últim àpat, elBulli tornarà a obrir portes el 15 de juny convertit en un museu. Els fogons del considerat durant anys millor restaurant del món no es tornaran a encendre, però sí que s’hi podrà visitar la cuina com a part de l’itinerari per les instal·lacions del cèlebre establiment, i zones emblemàtiques com el menjador o la terrassa. ElBulli1846 neix per mantenir i reivindicar el llegat d’un restaurant que va canviar el paradigma de la gastronomia. Estarà obert tres mesos, fins al 16 de setembre, i la resta de l’any continuarà funcionant com a centre d’investigació. Les entrades per veure la reconversió, una experiència pionera al món, es podran comparar a partir de dilluns.
Amb una inversió d’11 milions d’euros, les obres de rehabilitació i adaptació de l’espai de la cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà) incrementen un 30% la superfície d’elBulli original, fins a arribar als 4.000 metres quadrats. A més de salvaguardar el llegat del restaurant, el museu vol promoure la innovació i generar contingut de qualitat per a l’educació i l’autoaprenentatge de la restauració.
NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
En la primera temporada de reobertura, que el xef Ferran Adrià i el director d’elBulliFoundation, Lluís García, entreveuen com un període d’aprenentatge i experimentació, calculen que unes 200 persones puguin visitar l’equipament alhora, en una visita que es calcula que s’allargui unes dues hores i mitja.
Per a l’equip creatiu, elBulli1846 és un tancament del cercle del restaurant, que interessarà no només els gourmets, sinó el públic mogut pel coneixement i la innovació. Adrià creu que hi haurà dos tipus de públic, el d’antics comensals que volen tornar a un espai per fer memòria i emocionar-se i d’altres que el visitaran per primera vegada i descobriran un món del qual han sentit a parlar, però que no coneixien.