Catalunya Diari

Els caps de llista lleidatans han exercit el seu vot a la capital del Segrià, Rosselló, la Seu d'Urgell i Ivars d'Urgell

Els caps de llista lleidatans han exercit el seu vot a la capital del Segrià, Rosselló, la Seu d'Urgell i Ivars d'Urgell| Text i fotografia: ACN

 

Els caps de llista per Lleida a les eleccions al Parlament d'aquest 27 de setembre han coincidit a fer una crida a la participació en aquesta jornada que han qualificat de "crucial" i com "a molt important pel futur de Catalunya". 

Els primers candidats lleidatans en exercir el seu dret vot han estat Jorge Soler de Ciutadans (C'S) i Sara Vilà de Catalunya Sí que es Pot, que han votat a les deu del matí a Lleida i a Rosselló (Segrià), respectivament. També han votat a la capital del Segrià Josep Maria Forné de Junts pel Sí, Josep Maria Pelegrí d'UDC i Marisa Xandri del PP. El cap de llista del PSC, Òscar Ordeig, ha dipositat el seu vot a la Seu d'Urgell, i Ramon Usall de la CUP, a Ivars d'Urgell.
 
Junts pel Sí
El cap de llista de Junts pel Sí per Lleida, Josep Maria Forné, ha votat a dos quarts d'onze del matí a l'edifici del Rectorat de la UdL, acompanyat de l seva dona i els seus dos fills. Forné ha qualificat aquestes eleccions de "crucials" i s'ha mostrat confiat que serà una jornada "molt participada" i, a la vegada, "molt il·lusionant" perquè "és el futur de Catalunya i el futur de viure millor". "L'eina que ens hi juguem és aquest Estat propi i la capacitat de gestionar els propis recursos", fet que per Forné diferencia el 27-S de la resta d'eleccions al Parlament que celebrades fins ara. El candidat creu que "la ciutadania donarà resposta a aquest treball que s'ha fet i a aquesta esperança i il·lusió que hem anat mostrant aquests dies" i, per això, espera "un resultat feliç i amb el qual tots hi sortirem guanyant".
 
Ciutadans (C's)
El cap de llista de Ciutadans (C's) a Lleida, Jorge Soler, ha votat puntual a les 10 del matí al col·legi Camps Elisis del barri de Cappont de Lleida. Soler ha recordat que aquest és un diumenge de "democràcia" i ha desitjat que la gent vagi a votar massivament. "Esperem que les urnes estiguin plenes de vots i que demà sigui un dia de tranquil·litat i de seny i de conciliació per poder governar i tenir un futur millor", ha dit. Tot i que les enquestes els són favorables, Soler prefereix esperar els resultats de les urnes.
 
Unió Democràtica de Catalunya (UDC)
El cap de llista d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Lleida, Josep Maria Pelegrí, ha votat a les 11 del matí a la Facultat de Medicina de Lleida demanant que la gent vagi a votar lliurement i amb respecte en funció de les seves preferències. Pelegrí ha desitjat que per sobre de tot, "avui no acabi amb un país dividit". "Demà comença una nova etapa , s'ha de formar govern i ha d'haver propostes concretes", ha recordat i per tant demana que es respecti el resultat. Pelegrí ha mostrat el seu desig que Unió pugui tenir grup propi al Parlament de Catalunya i "si des de Lleida podem contribuir a assolir aquest objectiu, estarem encantats que així sigui", ha conclòs.
 
Partit Popular (PP)
La cap de llista del PP per Lleida, Marisa Xandri, ha exercit el seu dret a vot a les dotze del migdia al col·legi Príncep de Viana de la capital del Segrià, acompanyada pel seu home i els seus fills i la presidenta del Partit Popular de Lleida, Dolors López. Xandri també ha fet una crida a la participació "perquè el màxim de lleidatans es mobilitzin per anar votar perquè és un dia molt important a Catalunya on ens juguem el futur de les comarques de Lleida, de Catalunya i el futur d'Espanya". La candidata també ha aprofitat per lamentar l'atropellament d'aquesta matinada a Lleida en què dues dones han perdut la vida. 
 
Catalunya sí que es pot (CSQP)
La cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) a Lleida, Sara Vilà, ha votat al municipi de Rosselló (Segrià), demanant que aquest diumenge sigui una "gran festa democràtica, pacífica i on tothom pugui exercir el seu dret a vot". Vilà ha desitjat que hi hagi molta participació ja que "com més participació, més legitimats estaran els resultats", ha dit. Finalment, Vilà espera que aquest diumenge sigui "el dia del canvi a Catalunya", "de canvis de polítiques i de revertir les retallades", ha conclòs.
 
Partit Socialista de Catalunya (PSC)
El cap de llista del PSC, Òscar Ordeig, ha dipositat el seu vot a les dotze del migdia a la sala Sant Domènec de la seva ciutat, la Seu d'Urgell. Ordeig ha desitjat "que avui hi hagi la màxima participació a les urnes, en unes eleccions que no només són transcendentals per Catalunya, sinó també pel futur de les terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran". Per Ordeig, "en la festa de la democràcia, els catalans, decidim quina serà la composició del Parlament de Catalunya i el seu president per als pròxims anys". El candidat socialista ha defensat que sigui qin sigui el resultat el PSC seguirà treballant "per assolir ser l'alternativa d'esquerres i progrés que el país necessita, amb un projecte de diàleg, entesa i concòrdia". 
 
CUP-Crida Constituent
El darrer dels candidats lleidatans en exercir el seu dret a vot ha estat el cap de llista de la CUP-Crida Constituent, Ramon Usall, que ho ha fet cap a la una de la tarda a la sala de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell). Usall ha defensat que aquest 27-S "comença la revolució de les paperetes i dels somriures". 


Comentaris

envia el comentari