Catalunya Diari

Entrevistes als candidats lleidatans al Parlament a Lleida al minut

Entrevistes als candidats lleidatans al Parlament a Lleida al minut| Miquel Guijalba - Fotografia: ACN

Amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren aquest 27 de setembre, lleidaalminut.com ha volgut dedicar al llarg de la darrera setmana un espai diari a cadascun dels caps de llista de les Terres de Lleida dels partits candidats a governar Catalunya des de la Generalitat, excepte la candidatura més àmplia, ‘Junts pel Sí’, per motius d’agenda (i manca de resposta).

Durant els darrers sis dies, lleidaalminut.com ha pogut entrevistar Sara Vilà, antiga candidata d’ICV i actual integrant de ‘Catalunya sí que es pot’; Marisa Xandri, del Partit Popular de Catalunya (PPC), Josep Maria Pelegrí, d’Unió Democràtica de Catalunya (UdC) i darrer conseller d’Agricultura de la Generalitat; Ramon Usall, de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP); Òscar Ordeig, del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i, Jorge Soler, de Ciutadans (C’s).

Unes eleccions excepcionals
Indiferentment del programa electoral i dels idearis polítics aquesta ha estat una campanya com cap altra per unes eleccions, en què tots els candidats coincideixen a definir com a excepcionals -amb matisos i punts de vista sobre el seu caràcter plebiscitari- fortament marcat pel debat sobre la independència.

Sense dubte el 27S representa molt i moltes coses per tots i cadascun dels partits. Per uns està en joc la permanència de Catalunya dins l’Estat Espanyol, per altres és el moment de trencar amb el Govern Central i endegar un procés constituent per un nou Estat, mentre la tercera via continua viva per uns quants.

Aquest diumenge Catalunya decideix molt més que un president i Govern autonòmic.

Temes pendents
Tanmateix, sobre la taula hi ha altres problemes sense resoldre. L’atur, la corrupció i la pèrdua de confiança en els polítics, les polítiques socials i la privatització de serveis públics, el deute, la sanitat i l’educació, les infraestructures i l’economia productiva han estat presents també durant la campanya.

El tancament de grans empreses com Alier i Copirineo, l’èxode rural i juvenil per la manca d’oportunitats laborals, el Canal Segarra-Garrigues i el sector agroalimentari, la finalització de projectes aturats o sense data d’inici i el consorci sanitari de Lleida, han estat els temes principals dels quals han parlat majoritàriament tots els candidats per Lleida al Parlament.

Per tant, demà Lleida també decideix quin model econòmic i de territori vol. En total són 15 el nombre d’escons que ocupen els representants dels partits de la circumscripció de Lleida, Pirineu i l’Aran.

Segueix les eleccions a Lleida al minut
Al llarg d'aquest diumenge, lleidaalminut.comoferirà totes les dades de participació, l’actualitat i els resultats d'uns comissis que constituiran la XII legislatura del Parlament de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari