Catalunya Diari

ERC-Avancem obrirà el pressupost a la participació ciutadana

ERC-Avancem obrirà el pressupost a la participació ciutadana| Redacció - Fotografia: ERC-Avancem

 

El candidat d'Esquerra-Avancem a l'alcaldia de Lleida, Carles Vega, ha avançat aquest dimecres que si governa "obrirà els pressupostos a la participació de la gent, començant per la despesa". També ha comentat que apostarà per fer una inversió en polítiques per a les persones i per fomentar la cohesió social.

I no sols això. Vega també es compromet a "revisar l'Impost de Béns Immobles (IBI) i establir-ne bonificacions en base al patrimoni i als ingressos de les famílies", igual que preveu fer amb altres taxes municipals. "Actualment l'IBI és un dels més cars de l'Estat espanyol i això no és just perquè està calculat en base a uns valors cadastrals ara mateix fora de mercat", assegura.
 
Vega ha insistit en la necessitat de fer una auditoria a la Paeria, empreses públiques i ens autònoms per saber la situació econòmica real de l'ajuntament.
 
Altres mesures que cal prioritzar, segons Vega, són la "contenció de la despesa i l'austeritat i el rigor en l'administració dels diners públics", a més de "promoure l'ocupació, especialment dels joves, els aturats, les dones i els majors de 45 anys." D'altra banda, Vega considera que cal "gravar els bancs i els propietaris de pisos buits", una mesura que ara "no s'està complint".Comentaris

envia el comentari