Catalunya Diari

ICV i MÉS no s'entenen en temes de paritat i no aniran junts a les eleccions

ICV i MÉS no s'entenen en temes de paritat i no aniran junts a les eleccions| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

ICV Lleida ha informat aquest dijous al vespre del trencament total de les negociacions amb MÉS, al no arribar a cap tipus d'acord en temes de paritat de gènere en els dos primers llocs de la llista que concorrerà a les eleccions del proper 24 de maig, per tal de garantir l'entrada d'almenys una dona d'esquerres al Ple de l'Ajuntament de Lleida.

Tot i els esforços i la generositat d’ambdues parts, des de MÉS no s’ha compartit la idea de l’organització ecosocialista: responsabilitat i necessitat de garantir els seus principis vers la paritat. "Sobretot davant de la responsabilitat que suposa que cap llista d’esquerres de la ciutat tingui una dona en els dos primers llocs", han explicat en un comunicat. L’aprovació de resolucions en aquests punts, en les nostres assemblees i congressos dels darrers tres anys, dóna encara més pes a la decisió d’ICV de no modificar la intenció de tenir una llista cremallera.

Durant les negociacions, després de decidir a mitjans de març que les dos formacions es presentarien juntes a les eleccions, hi va haver un estancament molt fort degut a la voluntat d’ICV d’assegurar l’accés d’una dona d’esquerres al Ple de l’Ajuntament de Lleida, garantint inclús el segon lloc a MÉS en cas d’aportar un nom femení. Tot i això, la formació MÉS es va tancar de banda en que el número dos fos el seu candidat, Pep Mòdol.

En la darrera assemblea d’ICV, Pep Mòdol es va comprometre a no recollir la seva acta de regidor en cas que només s’assolissin dos regidors, per així garantir l’accés d’una dona d’esquerres al Ple, una qüestió sine qua non pels ecosocialistes. ICV, donada que era una oportunitat per desbloquejar les negociacions, va acceptar la proposta de Mòdol però demanant tres condicions bàsiques:
1.­ Aprovació de les condicions per part de l’assemblea de MÉS.
2­. Compromís per escrit d’aquestes condicions.
3­. Publicació de la decisió en els mitjans per garantir transparència.

Tot i que el candidat Pep Mòdol les va acceptar, a hores d’ara encara no s’ha firmat cap document, i es desconeix si s’ha aprovat en l’assemblea de MÉS. "Tot plegat, s’ha fet pública una informació que no es certa, tenint en compte els darrers punts", apunten des d'ICV. I afegeixen: "La manca de seriositat i rigor a l’agrupació local de MÉS a Lleida durant les darreres hores, ens ha portat a dur aquesta decisió per tal de vetllar pels nostres principis. Des d’ICV hi ha un objectiu ben clar: tornar les autèntiques esquerres a l’ajuntament de Lleida després del 24­M i que en la primera sessió plenària a la Paeria hi hagi com a mínim una dona d’esquerres".


Comentaris

envia el comentari