Catalunya Diari

Junts pel Sí destaca que la victòria a ''tots els municipis de Lleida reforça l'aportació de la demarcació al procés''

Junts pel Sí destaca que la victòria a ''tots els municipis de Lleida reforça l'aportació de la demarcació al procés''| Text i fotografia: ACN

 

La victòria de Junts pel Sí amb 10 diputats a la demarcació de Lleida es va celebrar eufòricament a la seu electoral que la candidatura, en un restaurant proper als Camps Elisis de la capital del Segrià. El cap de llista, Josep Maria Forné, va dir que han guanyat a ''tots els municipis de la demarcació, fet que reforça l'aportació de Lleida al procés cap a la independència''. 

Els resultats també es van celebrar amb eufòria a les seus de C's, que amb 2 diputats se situa com a segona força a Lleida, i a la de la CUP, que per primera vegada tindrà representació lleidatana al Parlament. Més moderació es va viure al PPC i el PSC, que tenen 1 diputat, i cares llargues a UDC i CSQEP, que queden fora.
 
Josep Maria Forné, cap de llista de Junts Pel Sí, es va dirig
ir als assistents, entre els qui hi havia molts dirigents de CDC i ERC a Lleida. Forné va voler deixar de manifest que la formació ha guanyat a ''tots'' els municipis de la demarcació, per la qual cosa es referma el compromís de Lleida al procés cap a la independència. En aquest sentit, va assegurar que és ''indiscutible'' que el projecte ''tira endavant'' però que cal ser conscients del resultat així com del que significa, per tal de saber-lo gestionar. 
 
Forné va instar a ''il·lusionar-se'' amb la victòria de Junts pel Sí i les forces sobiranistes i ha remarcat ''l'esforç col·lectiu'' que ha representat aconseguir-la, per la qual cosa ha posat esperança en no defraudar als votants. Finalment, Forné, va dir que de la mateixa manera que Junts pel Sí són respectuosos amb el resultat electoral de totes les candidatures als comicis, ''les altres forces han de ser respectuoses amb la nostra victòria''.
 Sara Vilà (CSQEP) admet que la seva posició ''matisada'' sobre la independència els ha passat factura
La candidata de Catalunya Sí que Es Pot per Lleida, Sara Vilà, va admetre aquesta nit que la posició ''matisada'' que tenien sobre la independència els ha acabat passant factura i ha reconegut els ''bons resultats del sí però també del no''. Vilà va lamentar que la campanya hagi estat ''polaritzada'' sobre el procés i que per això els hagi costat explicar el seu missatge social. 
 
Vilà també va dir que ''tard o d'hora'' s'haurà de celebrar un referèndum sobre la independència i negociar amb l'estat espanyol i serà llavors quan el full de ruta de CSQEP ''prendrà protagonisme''. Així mateix, ha lamentat que per primera vegada el Parlament tindrà un marcat caràcter de dretes amb Junts pel Sí i C's. 
 Eufòria a la CUP per l'obtenció d'un diputat a Lleida i per la victòria de l'independentisme
La CUP va celebrar eufòricament l'obtenció per primer cop d'un diputat al Parlament per la circumscripció de Lleida i també per la victòria de l'independentisme en aquestes eleccions, que el partit enfocava en clau plebiscitària. El cap de llista i futur diputat, Ramon Usall, va agrair en primer lloc la feina feta pels militants aquesta campanya, "des de l'Aran i el Pirineu fins a Ponent", i va deixar clar que "no me n'hi vaig sol sinó que me n'hi vaig amb tots vosaltres". 
 
Usall també va donar les gràcies a tots aquells lleidatans "que han confiat en el projecte de la unitat popular i amb la voluntat de ruptura democràtica de l'esquerra independentista". "Que sàpiguen que no els fallarem", va sentenciar. Finalment, també va voler recordar aquelles persones "que ens han precedit en la lluita i que s'han deixat la pell per la llibertat del seu país". "Hem estat dignes d'aquest fil roig i hem deixat escrit pels llibres d'història que Ponent i els Pirineus són el bressol de la república catalana". "Al salvatge oest ha nascut la república catalana", va afirmar Ramon Usall, acompanyat pels crits d'independència dels presents al Beat, Café i Soul del barri de Cappont de Lleida, on la formació ha seguit l'escrutini. 
 Cares llargues al PP per la pèrdua d'un dels dos diputats del partit
Les cares llargues han marcat la nit electoral al PP de Lleida, després que la formació hagi perdut un dels dos diputats que tenia al Parlament. Marisa Xandri, que repetirà com a diputada, ha agraït el suport de l'equip de la candidatura per la feina feta a la campanya i de la gent que seguit confiant en la formació. 
 
Al restaurant Sant Bernat de Lleida i davant de militants i simpatitzants, Xandri va reconèixer que "els resultats no eren els que volíem perquè volíem revalidar els dos escons, no ha estat possible però continuem mirant endavant i continuarem treballant per una Lleida dins d'una Catalunya integradora, que mai sortirà d'Espanya , ni sortirà d'Europa, que els quedi clar", va remarcar. La cap de llista per Lleida del PP va qüestionar-se "què faran ara aquells que han tret uns bons resultats" i va exigir que el futur Govern "governi per a tots els catalans i no només per als seus com han fet fins ara" i, per això, va afirmar que "allà estarà el Partit Popular".
 Alegria a C's, que passa de 0 a 2 diputats per Lleida 
Ciutadans (C's) va celebrar amb eufòria a la seva seu de Lleida els dos diputats aconseguits a la circumscripció. "Estic molt feliç perquè a Lleida no
 hem tingut fins ara cap representant de Ciutadans al Parlament i ara en tenim dos", va dir el cap de llista de Ciutadans (C's) a Lleida, Jorge Soler, que ha afegit que sortien amb un bon projecte i un avantatge; "un programa molt fàcil d'explicar que respon a les necessitats de tothom", va assegurar.
 
Soler també va celebrar el resultat del partit a Catalunya i el fet que la democràcia "ha funcionat" perquè la gent ha anat a votar "massivament". "Demà torna la normalitat a Catalunya i nosaltres seguirem treballant pel nostre projecte per a tothom amb seny i diàleg", va concloure. 
 El PSC manté el diputat per Lleida
El PSC va celebrar aquest diumenge amb moderació l'haver mantingut el diputat per Lleida al Parlament. El cap de llista del PSC, Óscar Ordeig, s'ha felicitat també per ser la tercera força política, tant a Lleida com a Catalunya i per haver anat "de menys a més". "Teníem unes enquestes molt adverses però hem estat capaços al final de mobilitzar la nostra gent" , va destacar. Ordeig va alertar que no hi ha una majoria clara i que caldrà veure quins pactes es podran fer. 
 UDC es queda sense representació, tot i aconseguir més del 3% dels
vots a Lleida
Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha quedat sense representació ja que, tot i haver aconseguit més del 3% dels vots a Lleida, no va assolir aquest mínim en el conjunt de Catalunya. UDC doncs, queda fora del Parlament. El cap de llista del partit a Lleida, Josep Maria Pelegrí, va acceptar els resultats, va felicitar els guanyadors i va assegurar que el partit seguirà treballant per les Terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran com ha fet fins ara. Pel que fa als resultats de la resta de partits, Pelegrí veu complicat el futur de Catalunya ja que les majories no han estat clares i la governabilitat serà "difícil".


Comentaris

envia el comentari