Catalunya Diari

La participació a Lleida és del 61,09%, dos punts per sota de la mitja catalana

La participació a Lleida és del 61,09%, dos punts per sota de la mitja catalana| Text i fotografia: ACN

 

La participació a les eleccions al Parlament és del 63,2% a les sis de la tarda, fet que suposa un increment de 6'9 punts respecte els comicis de l'any 2012. Són dades que acaba de confirmar la Consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs. Les comarques de Lleida és el territori que registra una participació més baixa, del 61,09%. 

Pel que fa a la resta de demarcacions, Tarragona és on més s'ha incrementat la participació, amb un 61,80% dels electors que ja han passat per les urnes -representa un 8'9% més que a les darreres eleccions autonòmiques-. Mentrestant, Girona es manté com la demarcació amb una participació més elevada, amb un 65,34% de participació.
 
En concret, la participació de Girona a les sis de la tarda suposa un increment de 6,2 punts respecte les darreres eleccions autonòmiques. Mentrestant, el percentatge de ciutadans que han exercit el seu dret a vot a Lleida representa un augment de 7 punts en relació als comicis del 2012. Pel que fa a la demarcació de Barcelona, la participació s'ha situat per ara en el 63,26%, fet que representa 6,6 punts més que les últimes eleccions al Parlament.
 
Meritxell Borràs ha assegurat que les dades de les sis de la tarda permeten constatar que aquesta jornada electoral està registrant una "participació rellevant", i ha afirmat que es tracta d'unes eleccions "singulars pel país". Al mateix temps, la Consellera ha apuntat que la jornada electoral s'està desenvolupant "amb normalitat", malgrat les cues que s'han produït a nombrosos col·legis electorals degut a l'alta participació.


Comentaris

envia el comentari