Catalunya Diari

Les eleccions al Parlament a les comarques de Lleida registren una participació del 76'8%

Les eleccions al Parlament a les comarques de Lleida registren una participació del 76'8%| Text i fotografia: ACN

 

La participació al 27-S a les eleccions al Parlament a les comarques de Lleida ha estat del 76'8%, la qual cosa representa deu punts més que a les eleccions autonòmiques del 2012. Amb tot, ha estat la demarcació amb menys participació, a poc més d'un punt de diferència que Girona, on hi ha hagut la mobilització més elevada de totes. En total, a Lleida han anat a votar 229.687 ciutadans. D'aquesta manera, l'abstenció ha estat del 23,2%. 

D'altra banda, els vots nuls en aquesta demarcació han representat un 0'50%, mentre que els blancs han estat un 0'75%. Així ho ha confirmat la Consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, quan gairebé havia finalitzat l'escrutini.
 
La comarca de Lleida que ha registrat una participació més elevada ha estat el Pallars Sobirà, amb un 81,46% de ciutadans mobilitzats -7,27 punts més que a les eleccions del 2012-. Per contra, la comarca amb menys participació aquest diumenge ha estat l'Aran, amb un 70'71%, que representa una xifra de 7,18 punts més elevada que tres anys enrere. 
 
Pel que fa a la comarca on més ha crescut el percentatge de vots respecte les últimes eleccions autonòmiques, aquesta ha estat l'Alta Ribagorça, que ha registrat una participació del 77'15%, fet que representa 10,11 punts més que els comicis del 2012.


Comentaris

envia el comentari