Catalunya Diari

Ros guanya a Lleida, però perd la meitat dels regidors

Ros guanya a Lleida, però perd la meitat dels regidors| Laura Biela - Fotografia: PSC Lleida

L'actual alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha tornat a ser un cop més la formació més votada en aquests comicis, tot i que amb unes dades molt diferents a les dels últims vuit anys. Els socialistes passen de governar amb 15 regidors, a aconseguir-ne només vuit.


Les reunions i els pactes tornaran aquests dies a la Paeria. I es que fins a set forces polítiques s'han colat a l'Ajuntament lleidatà, després de les Eleccions Municipals d'aquest 2015.Per Ros, aquests són els pitjors resultats electorals dels últims vuit anys. Igual que per la formació socialista, qui no obtenia dades similars des de 1979.En el cas de CiU, el seu candidat Toni Postius, ha aconseguit mantenir el mateix nombre de regidors que tenien en la última legislatura, un total de 6.L'altra formació que també estava actualment a l'Ajuntament, el Partit Popular, ha caigut en picat. En aquests comicis, solament ha rebut suport per aconseguir dos regidors, perdent quatre dels sis que tenia.Les noves formacions són: Ciutadans, que entra amb força al Consistori, amb 4 regidors; ERC, qui n'ha sumat 3; la Crida per Lleida-CUP, que n'ha aconseguit 2; i el Comú de Lleida, l'agrupació d'electors que després d'aconseguir els avals necessaris per presentar-se a les eleccions, s'ha colat a la Paeria amb dos regidors.L'única formació que s'ha quedat fora del Consistori ha estat ICVEUiA i MES. Després de conèixer la notícia, el seu candidat, Eduard Baches, ha admès la sorpresa dels resultats i la decepció "després del dur treball que el meu equip i jo hem fet amb el partit". No obstant, ha felicitat a ERC, la Crida i el Comú per l'entrada al Consistori i ha animat al seu equip a seguir treballant i tornar a la Paeria d'aquí a quatre anys.Ros obre la porta a possibles pactes

El candidat del PSC a l’alcaldia de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat aquest diumenge que ha entès el missatge dels lleidatans: "La ciutadania ha volgut que els socialistes siguem la primera força alhora que volen un govern municipal sobre la base del diàleg i el pacte amb altres forces polítiques”.L'actual paer en cap ha relacionat la davallada de vots a diverses causes: "Estem en una època de canvi social, que es va manifestar fa uns anys amb el moviment dels 'indignats' i que va comportar una fragmentació del panorama polític, la crisi econòmica que encara castiga a moltes famílies, la crisi que encara estem superant el PSC i la crisi creada a nivell del partit a Lleida”.Ros ha assegurat que “no hi ha majories polítiques alternatives sense el PSC, amb mínima coherència política; per tant, espero que la resta de forces polítiques facin la mateixa lectura del missatge dels ciutadans, que és que encomanen la màxima direcció del govern municipal al PSC però amb pactes amb altres forces”. A més, ha afirmat que "la meva voluntat és presentar-me a la Paeria per ser elegit alcalde pels pròxims quatre anys i buscar pactes estables per tot el mandat, optem per un model de govern estable”. I ha afegit: "A partir de demà dilluns, tenim la responsabilitat i la legitimitat de cridar a totes les forces i cada un dels partits que han entrat a la Paeria per assolir aquests acords que garanteixin aquest govern estable”.
Comentaris

envia el comentari