Catalunya Diari

La 25a Mitja Marató de Lleida preveu desviaments de trànsit per garantir la seguretat

La cita esportiva contempla dos recorreguts, la cursa popular de cinc quilòmetres i la mitja marató de 21

Imatge de la mitja marató de Lleida
Imatge de la mitja marató de Lleida | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Urbana de Lleida ha previst diverses recomanacions i desviaments de trànsit amb motiu de la 25a Mitja Marató de Lleida que tindrà lloc diumenge al matí. La prova té dos recorreguts, que transcorren íntegrament pels carrers de la ciutat: la cursa popular de cinc quilòmetres, amb sortida a les 9.30 hores, i la mitja marató, de 21 quilòmetres, que sortirà a les 10.30 hores. Per facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de la sortida i l'arribada, la concentració i l'escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut de les dues curses hi ha previstos els següents desviaments:

1.- Al voltant de les 7.00 hores es tallarà el trànsit a Rovira Roure, entre Passeig Ronda i Onze Setembre. Aquest vial es mantindrà tallat i desviat fins que hagin finalitzat la cursa i les tasques de desmuntatge de la infraestructura d'arribada (es preveu que serà aproximadament a les 14.00 hores).

2.- A partir de les 9.00 hores es procedirà al tancament del sector interior de Ciutat Jardí, tant des de la rotonda de l'Onze de Setembre amb Joc de la Bola, com des de la rotonda de l'N-240 amb el carrer Olivera. També es desviarà el trànsit d'entrada a la ciutat pel Pont de Pardinyes des del Polígon El Segre, a l'alçada de la rotonda de l'antiga Copaga.

3.- A partir de les 9.00 hores es conformaran de forma progressiva els carrils de pas de cursa per la rambla de Ferran, Av Francesc Macià, Av Madrid i Av Príncep de Viana, on aquesta compartirà espai amb la resta de la circulació. Per fer-ho es desviarà el trànsit de l'Av Garrigues, a l'Av València i de l'Av Madrid a la plaça Espanya.

4.- A les 10.30 hores i fins a aproximadament les 11.15 hores, els Mossos d'Esquadra procediran a tallar el trànsit de la N-240 (A-22) d'entrada a la ciutat, a l'altura de Les Basses, orientant-lo cap a l'Autovia A-2, perquè s'entri a la ciutat per la LL-11.

5.- A partir del moment de la sortida de la cursa i, com a criteri general, es tallarà i es desviarà el trànsit de forma progressiva al circuit moments abans que el cap de cursa s'aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com el final de cursa l'hagi passat.

 

6.- Al pas de cursa per la rambla de Ferran, Francesc Macià i avinguda Madrid, es mantindrà el trànsit rodat que s'incorpori des d'Anselm Clavé, però aquest haurà de circular fins a la plaça Espanya, lloc des d'on podrà circular amb normalitat. En el sentit contrari no es permetrà circular, només es permetrà el trànsit residual de la zona del barri de Noguerola, el qual podrà sortir del barri en direcció a la plaça Agelet i Garriga per l'Av Segre, seguint les indicacions dels desviaments habilitats.

7.- A l'avinguda Príncep de Viana es mantindrà el trànsit obert només en sentit plaça Berenguer. El sentit contrari estarà reservat a la cursa, i es mantindrà tallat i desviat fins que el darrer corredor hagi superat la plaça Europa en direcció Passeig de Ronda. Per travessar el riu amb el vehicle en direcció la Bordeta, Magraners i Cementiri entre les 9.00 hores i les 12.30 hores, no es podran utilitzar ni el Pont de Pardinyes, ni el de Príncep de Viana, ni el Pont Vell. Per fer aquests trajectes, qualsevol dels altres dos ponts (Instituts i Universitat) han de permetre els itineraris amb el destí esmentat sense dificultats.

Durant la cursa i especialment entre les 11.00 hores i les 12.30 hores, es recomana als conductors que vulguin creuar a l'altra banda de la ciutat des de Balàfia o Pardinyes a través de Príncep de Viana, ho facin per la A-2, a través de l'N-230, LP-9221 o C-12, per tornar a entrar a la ciutat per la C-13 i LL-11. És un trajecte més llarg, però estalvia aturades i retencions provocades pel pas dels corredors, en primera instància per Baró de Maials, i posteriorment a Príncep de Viana.

Es recomana també informar-se prèviament abans d'utilitzar el transport públic de la ciutat, ja que els autobusos de les línies que circulen pel recorregut de cursa també seran desviats dels seus itineraris mentre aquest estigui afectat. Es recomana seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, voluntaris de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat d'Organització de la Cursa desplegats al llarg del recorregut.


Comentaris

envia el comentari