Catalunya Diari

La 2a Marxa les Borges-Riu Set proposa una caminada de 55 quilòmetres

Se celebrarà el 25 de març sota l’organització del Centre Excursionista Borges Garrigues

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 2a Marxa les Borges-Riu Set, una caminada de resistència que se celebrarà el diumenge 25 de març i que passarà per alguns dels punts més emblemàtics de la comarca. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir i dels membres de l’organització Ramon Not i Ramon Arrufat. En la seva intervenció, Enric Mir ha destacat que, pel damunt de tot, l’objectiu de la jornada és donar a conèixer «els paisatges de les Garrigues en una època de l’any en què presenten una vegetació i un aspecte impressionants» i fer-ho, a més, «a través d’una activitat tan recomanable com és la marxa per a totes les edats».

Organitzada pel Centre Excursionista Borges Garrigues, la Marxa les Borges-Riu Set és una caminada de resistència que és puntuable amb setze punts per al Circuit Català de Caminades de Resistència (CCCR), segons han destacat els organitzadors. Discorre principalment per camins, pistes forestals i corriols de les Garrigues amb l’objectiu de completar-la en menys de tretze hores. La sortida es farà a les 7.00 hores del matí des de la plaça de la Constitució de les Borges, i l’arribada estarà ubicada al Pavelló de l’Oli de la capital garriguenca, amb la qual cosa els caminants tindran accés directe a dutxes i serveis.

El recorregut, circular, serà de 55 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 1.900 metres, i passarà pels termes municipals de les Borges Blanques, Cervià de les Garrigues, Juneda, Castelldans i l’Albi. D’aquests municipis, a part de la sortida i arribada a les Borges, creuarà per dins del nucli urbà de Cervià i l’Albi. L’itinerari estarà degudament senyalitzat i hi haurà més avituallaments que l’any passat.

Juntament amb la Marxa les Borges-Riu Set, el Centre Excursionista Borges-Garrigues ha preparat també dues marxes populars, de menys quilometratge, que coincidiran en part amb la caminada i que volen ser una proposta menys exigent per a tot tipus de senderistes. Així, la Marxa Popular dels Bessons constarà de 26 quilòmetres, mentre que la Marxa Popular de l’Aranyó es farà sobre un trajecte de quinze quilòmetres. Totes dues tindran la sortida a les 8.30 hores.

Els organitzadors han destacat també que han fet una aposta pels preus populars i que, com a obsequi, els participants rebran un impermeable. En aquest mateix sentit, han remarcat que esperen uns 250 caminants entre les tres propostes, una xifra similar a la de l’any passat. Podeu trobar més informació sobre la Marxa les Borges-Riu Set a: www.cebg.catt.


Comentaris

envia el comentari