La 4a Cursa SED se solidaritza amb els infants i joves de Tanzània

La cursa 100% solidària preveu uns 1.100 corredors i destinarà la recaptació de les inscripcions a la compra de material perquè infants i joves puguin gaudir del lleure i el joc
Presentació de la cursa | LleidaDiari.cat

La 4a edició de la Cursa SED se celebrarà aquest diumenge, 18 de març, a partir de les 10.00 h. Aquesta cita esportiva està impulsada per l'ONG SED Lleida (Solidaritat, Educació, Desenvolupament), vinculada al col·legi Maristes Montserrat, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida. L'objectiu d'aquesta edició és la defensa del dret a l'oci, al lleure i a la cultura dels infants i joves de Tanzània. La regidora d'Esports, Montse Parra, ha destacat que «és una cursa solidària, familiar i divertida que ens convida a caminar i a córrer en família, de manera entretinguda i, a més, per una causa solidària». 

  

A l'acte de presentació, hi han assistit els membres de l'ONG SED, Mercè Pérez i Rosa Ángela Zarco, que han detallat les característiques de la cursa i el projecte, així com el representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Lleida, Joan Segura, qui ha remarcat l'activitat esportiva, l'acció solidària i la transmissió de valors que hi van associats a les noves generacions. La cursa comptarà amb 120 voluntaris i més de 50 empreses col·laboradores, recorrerà els carrers de Lleida i tindrà dos itineraris amb sortida i arribada al pati del col·legi Maristes: un de cinc quilòmetres per a aquells que hi participin corrent i l'altre de 3,5 quilòmetres per als qui optin per fer-lo caminant.

 

Una de les novetats d'enguany és que tots els infants, nens i joves que corrin els cinc quilòmetres rebran una medalla per potenciar la pràctica de l'esport. Hi haurà una foto personalitzada a l'arribada a la meta i s'incorporarà el xip al dorsal. Es preveu una participació d'uns 1.100 corredors. L'organització tornarà a amagar ous de la «Gallina Manya» al llarg de l'itinerari perquè les famílies els trobin, fent l'activitat més lúdica. En acabar, es descobrirà què hi ha a l'interior dels ous –que es podrà bescanviar per regals-.

 

Els participants gaudiran també de diversos serveis, com classes de zumba, avituallament a mitja cursa, guarda-roba, sortejos, una bossa per als corredors amb un lot de productes variats, i a l'arribada, una xocolatada popular, entre d'altres. Des de la seva fundació, l'ONG SED sempre ha estat al costat dels nens i les nenes d'arreu del món, promovent la defensa dels drets que els són propis com a persona i de la justícia social. Enguany, el projecte amb el qual col·labora té a veure amb els drets al joc, al lleure i a la cultura dels infants i els joves de Tanzània i que constitueix un estímul per al desenvolupament afectiu, físic, intel·lectual i social de la infantesa i l'adolescència. A més, és un factor d'equilibri, autorealització i prevenció.

 

El projecte que impulsa SED aquesta edició va adreçat a Tanzània, especialment a Mwanza, on hi ha una escola on els joves adolescents tenen clubs adreçats al lleure. No obstant això, fins al moment es treballa amb mancances significatives de material. La recaptació de la cursa es destinarà a la compra d'eines que facilitin l'exercici i la participació de nens i nenes en activitats culturals, com guitarres o pilotes, perquè puguin gaudir del lleure i el joc. La iniciativa també està adreçada al poble de Masonga on hi ha un col·lectiu de nens amb dificultats.

 

Les inscripcions a la cursa es poden fer al lloc web www.cursased.cat o presencialment al col·legi Els Maristes de 8.30 a 19.00 hores, amb preus que oscil·len entre els deu i els dotze euros. La inscripció està oberta fins al divendres 16 de març. Per a aquelles persones que no tinguin l'oportunitat d'assistir a la cursa podran adquirir el dorsal solidari amb una aportació econòmica voluntària.Comentaris

envia el comentari