Catalunya Diari

La 4a edició de l'Era Roda Non Stop de la Val d'Aran espera congregar 220 corredors

Està considerada com una de les més dures dels Pirineus i que té el major desnivell per km de la península
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'Era Roda Non Stop, considerada com una de les curses de mountain bike més intenses dels Pirineus, arriba enguany a la seva quarta edició. La prova es disputarà el 21 de juliol i el seu recorregut es farà íntegrament per la Val d'Aran. Els organitzadors de la cursa s'han fixat com a objectiu assolir la xifra de 220 corredors. Actualment el nombre d'inscrits es troba al voltant dels 170.

  

  

  

Sabarich ha fet referència a la riquesa paisatgística i natural de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida i ha dit que «els participants d'aquesta cursa seran uns privilegiats que gaudiran de la natura, l'esport i una experiència única» en un territori únic com ho és la Val d'Aran. Francesc Comas ha explicat que l'Era Roda Non Stop ha aconseguit en només 4 edicions situar-se dintre del circuit de les curses d'Ultramarató i de Marató per poder donar cabuda a tots els amants del mountain bike pur, en un entorn privilegiat com la Val d'Aran. Respecte al nombre de participants, Coma ha precisat que si bé enguany s'espera una major afluència que l'any 2017, quan hi va haver 200 inscrits, l'objectiu dels organitzadors no és incrementar el nombre de corredors.

 

«No volem créixer més per respecte al territori i per minimitzar al màxim l'impacte ambiental i no massificar la cursa. Volem que el corredor gaudeixi de la prova i dels paisatges de la Val d'Aran, que conegui el territori, i pretenem evitar taps de ciclistes i que la cursa es converteixi en una romeria». Com a creador de la cursa, ha explicat que l'Era Roda Non Stop va sorgir a partir de les Rutes Era Roda de senderisme, que actualment ja tenen deu itineraris per la Val d'Aran i també cap al Pallars. Adrià Puig, responsable tècnic i director de la cursa, ha assenyalat que l'Era Roda Non Stop presenta dues modalitats: una de més dura per als més preparats, la Ultramarató, amb 140 km de recorregut i 5.200 m de desnivell positiu, i la Marató, de 77 km de distància i un desnivell de 2.800 metres. «És la prova de la península amb més desnivell per km i com a marató, és una de les més dures», ha dit Puig.

 

La cursa s'iniciarà a la localitat de Salardú, capital del Naut Aran, i passarà per tots els terçons de la Val d'Aran fins a arribar un altre cop al punt de sortida. En el recorregut els participants podran gaudir d'uns paisatges espectaculars, d'una vegetació pròpia d'alta muntanya i de boscos caducifolis a les parts més baixes. L'hora prevista de sortida serà el dissabte 21 de juliol a les 6.30 hores per a la prova d'Ultramarató i l'hora màxima d'arribada serà les 20.30. La sortida de la prova de Marató serà a les 8.30 hores i l'arribada, a les 18.30.

 

El temps previst per a cadascuna de les dues proves s'ha fet sobre el càlcul d'una mitjana de deu km/hora. L'organització ha preparat diverses activitats per als familiars dels participants mentre se celebra la cursa, com també s'han previst sortides per poder fer un seguiment de la prova per la Val d'Aran. Molts dels participants aprofiten el seu concurs en aquesta cursa per gaudir del cap de setmana o fins i tot per passar uns dies de vacances amb la família a la Val d'Aran, segons els organitzadors.Comentaris

envia el comentari