A l’Actel Força Lleida se li escapa la primera victòria en l’últim quart

A l’Actel Força Lleida se li escapa la primera victòria en l’últim quart| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida ha tingut aquest divendres la primera victòria de la temporada a les seves mans durant gairebé 35 minuts però un parcial de 16-8 en els últims minuts de l'encontre ha fet decantar el partit a favor del Peñas Huesca (73-65).

El matx ha començat molt igualat i ple d’errors per part dels dos equips, però sempre han estat els de Prado els que han anat estirant la corda, arribat a tenir un avantatge de 9 punts en el tercer període. En els últims minuts, l’aparició de Cristian Díaz ha estat clau per la remuntada local. Alex Greven ha estat el millor dels lleidatans amb 17 punts.

El partit ha començat ple d’imprecisions i ha estat una bogeria en el seu inici. Cap dels dos equips tenia prou paciència per madurar les jugades i cada transició durava pocs segons, ja fos per un tir precipitat o per una pèrdua de pilota. Dins d’aquesta situació, la igualtat manava i l’Actel Força Lleida s’avançava al marcador cada cop que anotava un triple, primer Josep Pérez a l’equador del quart (5-7) i instants després Sutina (11-12). Els locals, no obstant, reaccionaven mitjançant Maldunas i acabaven el quart per davant (16-14).

Només entrar al segon període, els jugadors de Peñas Huesca s’han mostrat encertats des de la línia de 6,75 però no han aconseguit reflectir-ho en el resultat gràcies a uns impecables Greven i Andújar. Pocs segons després s’estrenaven en el seu caseller particular Jorge García i Marshall per encadenar cinc punts seguits pels lleidatans i tornar a anar per davant (24-28). Tot i que els d’Osca empataven el partit a 28 poc després, un altre parcial favorable als visitants, fonamentat a través de tirs lliures, atorgava el mànec de la paella a l’Actel Força Lleida en els minuts finals del període (28-34). Però com havia ocorregut anteriorment, els aragonesos tornaven a ajustar les tornes i reduïen a dos els punts d’avantatge català (32-34).

A la represa s’ha vist un intercanvi constant de cistelles, totes elles des de la pintura, fins que s’ha produït un important parcial de 9-0 a favor de l’Actel Força Lleida. Dos punts d’Alzamora, un triple de Greven i un 2+1 de Marshall en un sol minut han propulsat als de Prado (38-47) però els locals mai baixaven els braços i acabaven retallant distàncies al finalitzar el tercer quart (45-49).

El Peñas Huesca ha empatat el matx ben aviat i malgrat que Sutina anotava dos triples molts seguits, a la jugada següent Cristian Díaz responia de la mateixa manera i mantenia les coses igualades (57-57). Quatre punts de Huskic donaven la volta al marcador i encara que Marshall contraatacava amb una esmaixada imponent, els locals sumaven set punts seguits aprofitant que als lleidatans se’ls feia petita la cistella i han sentenciat el partit. Tot i intentar-ho, l’ofuscació atacant dels visitants ha seguit patent i un nou triple de Díaz ha posat el punt final a la cinquena derrota de l’Actel Força Lleida.