Catalunya Diari

Alguaire celebra el 3 de febrer la tercera Sagrat Cor Trail

L’organització, a càrrec de l’Ajuntament i de l’Associació de Caminadors i Corredors Lo Makot, fa una proposta amb una cursa de 13 kilòmetres i una caminada de 8

Presentacio
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació de la Cursa/Caminada Sagrat Cor Trail d'Alguaire, que el diumenge 3 de febrer celebrarà la seva tercera edició. Els organitzadors esperen una participació d'unes 300 persones entre les dues propostes que ofereix la jornada. L'acte ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació, Jordi Latorre; del regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Alguaire, Raül Delgado; del president de l'Associació de Caminadors i Corredors d'Alguaire Lo Makot, Jordi Terrado; i de Salvador Espinet i Josep Maria Fernández, membres de la junta d'aquesta entitat, que juntament amb l'Ajuntament és l'organitzadora de la cita. Latorre ha celebrat el fet que la Diputació doni suport a una cita que «fomenta l'activitat física, la vida saludable i el coneixement del territori», motiu pel qual ha felicitat els organitzadors.

La prova s'iniciarà a les 10.00 hores des de la zona esportiva d'Alguaire, on hi haurà ubicat tot l'operatiu de la jornada. El recorregut de la caminada serà d'uns 8 kilòmetres, amb uns 170 metres de desnivell positiu, mentre que el de la Trail serà d'uns 13 kilòmetres amb uns 350 metres de desnivell positiu i 700 de desnivell acumulat. Jordi Terrado ha detallat que aquesta cursa és "diferent" a les altres trails que és fan a les nostres comarques, ja que aprofita les condicions del mirador del Sagrat Cor i les seves 327 escales per proposar «sis pujades per diferents zones que fan que sigui una cursa trenca-cames».

Pel que fa a la participació, Terrado ha explicat que esperen unes 300 persones, repartides entre «uns 150-180 a la caminada i 120-150 a la cursa, unes xifres molt bones per una trail, que és una modalitat una mica més exigent». Els participants gaudiran d'un avituallament final i de la bossa del corredor, que inclourà una samarreta de la marca Tuga. Hi haurà assistència mèdica i servei de dutxes a la zona esportiva. Les inscripcions, que estan obertes des de fa dies, es poden fer online als web http://lomakot.cat/ i www.iter5.cat.

Altres curses previstes a Lleida

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del circuit Mitges de Ponent, que aglutina les quatre mitges maratons que se celebren a les comarques lleidatanes al llarg de la temporada. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà, que ha estat acompanyat pels representants dels clubs organitzadors de les quatre proves: Josep Maria Marqués (CE Runner's Balaguer, entitat organitzadora de la Mitja Marató de Balaguer); Ricard Mir (100x100 Fondistes Tàrrega, de la Mitja de Tàrrega); Fran Carrillo (AA Xafatolls, de la Mitja de Mollerussa); i Ivan Espílez (AE Ekke, de la Mitja de Lleida). També hi ha assistit Eduard Aixàs, representant d'Iter5, empresa que gestiona el circuit.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha volgut destacar la tasca que fan tots els organitzadors «malgrat ser proves difícils de gestionar», motiu pel qual ha expressat el suport de la Diputació a cadascun dels clubs i al conjunt de circuit. Com és habitual, la prova de Balaguer serà l'encarregada d'obrir el circuit Mitges de Ponent 2019. Ho farà el diumenge 17 de febrer amb la que serà la 31a edició d'aquesta cita. Al mes de maig, concretament el dia 5, serà el torn per a la Mitja Marató de Tàrrega, i per a després de l'estiu quedaran les altres dues proves del calendari: Mollerussa (20 d'octubre) i Lleida (17 de novembre) que, com és habitual, tancarà el circuit.


Comentaris

envia el comentari