Catalunya Diari

Arriba a Mollerussa la primera cursa vertical i solidària del Pla d'Urgell

La competició s'iniciarà a les 20.00 hores i una hora abans totes les persones que ho desitgin podran fer una cronoescalada

Presentació de la Fita Alta Madness. | LleidaDiari.cat

Mollerussa celebrarà el proper dissabte, dia 15 de juliol, la primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell amb el nom de Fita Alta Madness que es farà a la Serra al costat del circuit de l’autocros. La competició s'iniciarà a les 20.00 hores i una hora abans totes les persones que ho desitgin podran fer una cronoescalada, previ donatiu de dos euros, que consistirà en pujar un sol cop la fita alta. Així mateix, i per tal de recaptar més diners per aquesta malaltia, l’organització habilitarà un compte corrent en què es podran fer donatius per aquesta causa. La informació del número de compte estarà penjada a la pàgina web de G.E. Serralada.

Jordi Balagué, membre del G.E. Serralada, ha explicat que Plana d’Urgell té el sostre comarcal més baix de Catalunya, el Tossal de l’Infern, a només 301 metres sobre el nivell del mar, però «aquest fet no és cap obstacle per organitzar una cursa vertical». En aquest sentit, ha explicat que els atletes pujaran 100 vegades la Fita Alta (298 metres) i a cada pujada superaran un desnivell de 14,4 metres i arribaran a fer 1.440 metres positius en un total de 9,5 quilòmetres. Balagué també ha dit que tot i que la cursa ja es va fer l’any passat, en aquest nou format, és el primer cop que es porta a terme.


Per altra banda, i com el seu propi nom indica, la cursa vertical té un caire solidari i per això només s’ofereixen deu dorsals que s’han obtingut a través d’una subhasta a cegues. Els interessats han enviat un correu a l’organització indicant el preu màxim que estaven disposats a pagar per a cada dorsal. La recaptació ha estat de 3.088 euros que Balagué ha qualificat de tot un èxit. Aquesta recaptació es lliurarà íntegrament a la fundació anglesa Myotubular Trust  per a l’estudi d’una malaltia minoritària com és la miopatia miotubular. Aquesta malaltia afecta un de cada 50.000 nounats, especialment els nens, i  té una esperança de vida de menys d’un any. El lliurament d’aquests diners es farà a través dels pares d’un nen de Manlleu que es diu Lluc i que la pateix. 

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, per la seva part, ha comentat que l’Ajuntament col·labora molt gustosament amb aquesta primera cursa extrema amb un fons solidari i que per això és important que l’Ajuntament hi pugui donar tot el suport. El centre d’expressió artística Solaç de Mollerussa ha dissenyat els dos trofeus que  porten per títol 'La Fletxa', per al guanyador de la cronoescalada i 'La Bèstia' per al guanyador de la Fita Alta Madness. 
    
    


Comentaris

envia el comentari