Catalunya Diari

El Trail Running Santa Caterina d’Arbeca presenta la seva edició més sostenible

Els organitzadors han previst dues distàncies

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident Ferran Accensi ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació del 3r Trail Running Santa Caterina d'Arbeca, que se celebrarà el 23 de novembre en les distàncies de 12 i 21 km.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat també amb les intervencions de l'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí; el president del Club Ciclista Arbeca, Josep Maria Solé, i la directora de la cursa i membre de la secció de running del Club Ciclista Arbeca, Bea Miret.

Els organitzadors han previst dues distàncies

Els organitzadors han previst dues distàncies. Una primera de 12 km en format de caminada i cursa amb 200 metres de desnivell positiu que transcorrerà per paisatges en els quals es podran observar les cabanes de volta i les construccions de pedra seca; i una segona de 21 km, amb paisatge cent per cent garriguenc, que transcorrerà també de forma íntegra pel municipi d'Arbeca, i amb un desnivell positiu acumulat de 600 metres.

En ambdós casos, la sortida es farà a les 9.00 hores de la plaça del Toll i s'espera la participació d'uns 250 atletes, segons ha explicat Solé. Es pretén que la cursa sigui encara més sostenible que les dues passades edicions i impulsen el premi 'Plogging', amb el qual es premiarà aquells participants que hagin recollit una major quantitat de residus durant el recorregut.

Cada participant rebrà l'obsequi d'una motxilla amb productes de proximitat

Miret ha explicat que, amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, cada participant rebrà l'obsequi d'una motxilla amb productes de proximitat, com una llauna d'oli l'oliva extraverge d'Arbeca i una rajola de xocolata amb oli i sal de Raig d'Arbeca. En aquest sentit, ha dit que han catalogat la cursa com a 'ecofriendly'.

L'esperit de sostenibilitat també es veurà reflectit en les senyalitzacions del recorregut de la cursa, ja que les marques en el recorregut sortiran dels retalls que sobrin de les samarretes utilitzades per fer les motxilles, tal com ha assenyalat Ferran Accensi. D'altra banda, als participants que no portin la seva pròpia botella, bidó o vas, se'ls oferirà la possibilitat d'usar vasos biodegradables en els avituallaments.

Es podran copsar els estralls que van causar els aiguats el passat 22 d'octubre

L'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí, ha destacat que els participants podran copsar en el recorregut de la cursa els estralls que van causar els aiguats el passat 22 d'octubre i generar sinergies amb els pagesos afectats. També ha volgut valorar el fet que els productes que es lliuraran són tots locals.

Com a acte previ a la cursa, el divendres 22 de novembre es farà a la Sala República d'Arbeca una xerrada a càrrec de l'atleta Mireia Guilera, cinquena classificada a la Marathon des Sables i 17a a la Tor des Geants.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari