Catalunya Diari

L’atleta Arcadi Climent afronta el repte de travessar l’oasi de Siwa, a l’Egipte

Iniciarà l’aventura d’uns 240 km de recorregut el proper 31 de juliol i forma part dels projectes que encapçala el Lleida World Extrem, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident tercer de la Diputació, Ferran Accensi i el diputat, Paco Cerdà, han participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de Siwa 2019, un nou repte del Lleida World Extrem, a l'oasi d'Egipte, encapçalat per Arcadi Climent. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat també amb la intervenció del mateix atleta, Arcadi Climent.

L'aventura començarà el 31 de juliol, i està previst que finalitzi abans del 15 d'agost, data en la qual té prevista la tornada a terres lleidatanes. Climent té previst fer el recorregut d'uns 240 km en 6 o 7 dies. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Lleida. Tal com ha explicat el mateix Climent es tracta de buscar paratges verges o molt poc coneguts, arribar-hi a peu, i documentar l'experiència per després ensenyar-ho al públic amb una visió social i mediambiental.

Aquest serà l'últim dels 15 reptes que el Lleida World Extrem farà

Climent ha afegit que aquest serà l'últim dels 15 reptes que el Lleida World Extrem farà, encara que hagués volgut que fos als paratges de Bioko, a Guinea Equatorial, on li ha estat impossible viatjar a causa de les nombroses complicacions que ha tingut perquè li facilitessin un visat. L'aventurer ha explicat que aquest oasi es troba a 30 km de la frontera amb Líbia, i que l'afronta per la història que té al darrere, quan en l'època egípcia, els perses van voler conquerir Egipte a través d'aquest oasi, però els més de 50.000 soldats que van enviar es van perdre pel desert i van morir en el seu intent d'ocupació.

Per la seva banda, Accensi ha explicat que aquest projecte té un valor esportiu evident, però va acompanyat d'un aspecte social i de solidaritat molt important que el fa especial, perquè recorrerà alguns poblats prou desconeguts pel públic en general, que apareixeran al documental que s'emetrà una vegada hagi finalitzat aquesta experiència. Cerdà ha afegit que els reptes de Climent se centren, en la majoria de casos, en qüestions que tenen a veure amb el voluntariat, i això els aporta un afegit que els diferencia dels altres.

L'equip del Lleida World Extrem ha realitzat diferents projectes des de l'any 2011

L'equip del Lleida World Extrem ha realitzat diferents projectes des de l'any 2011; des del projecte a Etiòpia per documentar l'impacte de la construcció d'una pressa al riu Omo; a Sibèria, on van conviure amb una de les últimes tribus nòmades de Rússia; a l'Illa de Socotra, al Iemen, on es van conscienciar sobre la biodiversitat natural; a Colòmbia, on van documentar els indígenes dels Embera Katío de Jaidukamá; a Sud Àfrica, Namíbia, on van resseguir la costa dels esquelets; el desert del Danakil, que és un triangle que ocupa la part d'Eritrea, Jibuti i Etiòpia; o al Gabón, on l'aventurer lleidatà va recórrer més de 300 km a través del Loango National Park, considerat 'l´últim Edén'. Climent, que havia afrontat en equip aquests reptes en anteriors edicions, ja fa dos anys que emprèn aquests projectes en solitari.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari